Симнете ја нашата Андроид апликација

Означено од уредникот

Ернст Волф за профитот од кризата: Исценирани кризи во Украина и Ковид

Во следното интервју, германскиот автор и финансиски експерт Ернст Волф дава своја проценка за позадината на војната во Украина и кризата „Ковид 19“. Тој уверливо го претставува заедничкиот именител на двете кризи: Според него, тие биле намерно дизајнирани да генерираат огромни профити за неколку супербогати...

Читај повеќе

Коалиција за заштита на децата - Ново лице во граѓанскит сектор

Коалиција за заштита на децата – тоа е името на ново формираното партнерство, преку кое 20-тина граѓански организации и здруженија од Македонија организирано се залагаат за „половата рамноправност и фамилијарните вредности, со акцент на заштита на децата од родовата идеологија во формалното образование, општествениот и...

Читај повеќе

5Г зрачењето им штети на луѓето, животните и дивиот свет

Голем извештај за изложеноста на 5Г откри дека овој нов извор на зрачење му штети на здравјето на дивиот свет Извештајот од 150 страници, чиј автори се истражувачите од Универзитетот во Вашингтон и Универзитетот Џон Хопкинс, содржи три дела, од кои првиот испитува како ЕМФ...

Читај повеќе

Типични симптоми кои може да ги имате долго по Ковид-инфекцијата

Што е Долг Ковид? Терминот Долг Ковид остана во јавноста - и затоа е претставник на голем број симптоми кои опстојуваат долго по инфекцијата со корона. Тоа го олеснува, но понекогаш и го нарушува впечатокот што го добивате за долгорочните ефекти по Ковид. Во истражувањето,...

Читај повеќе

Како Ѓаволот ги одделил луѓето од Бога

Ѓаволот повикал светски собир на демони Во својот воведен говор тој рече: „Не можеме да ги спречиме луѓето да се молат“. „Не можеме да ги спречиме да ја читаат Библијата и да ја знаат вистината.“ „Не можеме ни да ги спречиме да воспостават лична врска...

Читај повеќе

5-те најважни причини да НЕ се вакцинирате против Ковид

Некои луѓе веднаш се вклучија, други се втурнаа во „подземниот свет“ на вакцините. Сега влечењето на „засилувачката“ вакцина ги влече сите понатаму во имунокомпромитираниот амбис. Стотици лијади Македонци кои „веруваат“ во вакцините беа измамени да мислат дека постои само една вакцина или кратка серија вакцини,...

Читај повеќе

Ковид-19 - Се што треба да знаете за глобално планираната психолоошка војна

Јавното здравство стана врвен приоритет. Кашлица, течење на носот, грип - од кога се воведе Короната нашата земја е како камп за карантин. Плановите за „големата криза“ беа педантно подготвени зад грбот на населението пред повеќе од десет години во рамките на симпозиуми, конгреси и...

Читај повеќе
Страница 1 од 5 1 2 5

АКТУЕЛНИ ВЕСТИ

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА