Симнете ја нашата Андроид апликација

Здравје

Употребата на микробрановата печка не е безопасна

Во многу модерни кујни, микробрановите печки, кои брзо и лесно ја загреваат храната, се дел од нормалниот стандард Сепак, процесот на готвење во микробранова печка е многу различен од традиционалното готвење. Микробрановите зраци продираат во внатрешноста на храната со фреквенција од приближно 2,45 GHz.  ...

Читај повеќе

Спречете ја мигрената - природни мерки

Мигрените ве ставаат во шах мат ситуација. Обично креветот е единственото место каде што можете да издржите мигрена. Досега мигрената се смета за неизлечива. Нејзината причина е непозната. Да, има дури и расправија за можните предизвикувачи. Она што е сигурно, сепак, е дека недостаток на...

Читај повеќе

Ферментираниот јогурт може да ги запре бурите со цитокини

Една од најважните области на научно истражување за борба против САРС-КоВ-2 вклучува разбирање на цитокини и ублажување на бурите со цитокини. Цитокините се клеточни сигнални молекули кои ги олеснуваат имуните реакции. Овие молекули комуницираат помеѓу клетките за да го стимулираат движењето на клетките кои реагираат...

Читај повеќе

Амалгам - Токсини во вашите заби

Што е амалгам? Амалгам (латински: амалгама) е лабаво соединение, од кои едната половина се состои од жива, а другата половина од сребро, калај и бакар. Сите компоненти се доделени на тешките метали. Амалгамот е опасен бидејќи се смета за одговорен за разни болести. Пополнувањата со...

Читај повеќе

Високо ниво флуриод им штети на бебињата

Новиот систематски преглед на сите објавени студии за проценка на потенцијалната невротоксичност на флуорот откри дека хемикалијата „претставува закана за човечкиот когнитивен развој“. Дебатата околу флуоризацијата на водата за пиење, е една од најполаризираните долготрајни и високо пристојни полемики во јавното здравство, тоа продолжи бидејќи...

Читај повеќе

Силите на плацебо ефектот - Здравиот дух создава здраво тело

Студиите и експериментите постојано покажаа дека духот има способност да лекува или да ни помага да лекуваме и да се опоравуваме - од друга страна, стравовите и негативните мисли можат да не разболат. Применето на моменталната состојба, ова значи дека паниката што се шири меѓу...

Читај повеќе

Замолчен метод на лекување: Витамин Б17 - природен лек против рак

Весникот „Швајцарски експрес“ известува: Во 1952 година, Др. Ернст Т. Кребс Јуниор, биохемичар од Сан Франциско, ја прокламира својата теорија дека ракот не е предизвикан од мистериозен бацил, вирус или токсин, туку е болест предизвикана од недостаток на важна природна компонента која во модерната исхрана...

Читај повеќе
Страница 1 од 2 1 2

АКТУЕЛНИ ВЕСТИ

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА