Многу од најголемите светски научници, филозофи и подвижници разбраа дека светот е мултидимензионален и населен со не-физички суштества, и добро и зло, секогаш во војна со нас и едни со други.

 

Не е нешто што јазикот или науката можат правилно да го објаснат. Треба да се развие таква чувствителност што постоењето на духовни суштества може директно да се доживее.

 

Рудолф Штајнер бил австриски филозоф, просветител и спиритуалист и објавил бројни книги и написи за науката за духовноста во текот на неговиот живот. Тој го гледаше човечкото тело како духовен сад што може да го окупираат други суштества.

 

Да се ​​биде свесен за овие сили значеше моќ да се отфрли нивното негативно влијание. Останувањето во несвест од нив значело да се биде лист на нивниот ветер, а духовното одгледување било клучно за развивање на свесна свест за нив.

 

„Духовите на темнината се со нас сега. Треба да бидеме на стража за да можеме да видиме што ќе се случи кога ќе се сретнеме со нив и да добиеме вистинска идеја каде да ги најдеме. Најопасната работа што можете да ја направите во блиска иднина е потсвесно да им се предадете на влијанијата кои дефинитивно се таму. „~ Рудолф Штајнер

 

Кога луѓето ја изразуваат природната склоност на човекот за духовен раст, тие се ослободуваат од страв  и ефикасно развиваат еден вид имунитет кон влијанијата на негативните енергии. Ако не, нашата вибрација привлекува непријателски духови и несвесно потпаѓаме под нивно влијание.

 

„Постојат суштества во духовните сфери за кои човечкиот страв се добредојдена храна. Ако луѓето не се плашат и не стравуваат, тогаш овие суштества гладуваат до смрт … Кога стравот зрачи од луѓето и паничат, тогаш овие суштества наоѓаат храна за добредојде и стануваат сè помоќни. Овие суштества се непријателски расположени кон човештвото.

 

„Сè што се храни со негативни чувства, со страв и суеверие, очај или сомнеж, во реалноста се непријателски сили во натприродни светови кои предизвикуваат сурови напади врз луѓето додека се хранат. Затоа, пред сè, потребно е лицето кое влегува во духовниот свет да ги надмине стравот, чувството на беспомошност, очај и страв.

 

„Но, токму овие чувства припаѓаат на современата култура и материјализам. Бидејќи ги отуѓува луѓето од духовниот свет, тој е особено погоден за будење безнадежност и страв од непознатото кај луѓето и со тоа повикување на непријателските сили споменати погоре против нив. „~ Рудолф Штајнер

 

Со таков длабок глобален страв, загриженост и паника за моменталната пандемија, многумина ги изложуваат своите сопствени ментални болести и се препуштаат на какво било препорачано однесување или интервенција што може да ги ублажи тие емоции. Во исто време, се прават обиди да се вакцинираат 7 милијарди здрави луѓе.

 

Пред скоро 100 години, во серијалот од 14 есеи објавени под наслов Падот на духовите на темнината, Штајнер ги предупреди идните генерации на можното ниво на контрола на толпата многу слично на визиите за Орвел и Хаксли. Штајнер предвиде иднина во која вакцините ќе можат да ја украдат нашата духовна природа.

 

Волонтерот за испитување на вакцините Ковид-19 изјави само пред неколку месеци откако му беше инјектирана експерименталната вакцина: „Го убивте Бога; Не можам да го почувствувам мојот Бог, мојата душа е мртва. “Астра Зенека рече дека тој бил вториот волонтер кој„ развил невролошки проблеми “.

Видео – кликни овде

 

Погледнете како еден научник држи предавања на официјални лица на ДО во Пентагон како објаснува како неговите експерименти успеале да ја отстранат религијата од умовите на луѓето, вакцинирајќи ги со вирусот на грип кој содржи ген VMAT2, познат и како „Бог ген“.

„Сегашниот план и тестовите што ги направивме досега користеа респираторни вируси како што се грип или коронавируси (?) И веруваме дека ова е задоволителен начин за изложување на поголемиот дел од популацијата

Минута 3:18

Сподели ако ти се допаѓа:

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас