„На прв поглед, биоетиката може да изгледа како друга гранка на етичка филозофија во која академците бесконечно дебатираат со други академици за тоа колку ангели танцуваат на игла во далечни сценарија слични на научна фантастика. Она што многумина не го знаат, сепак, е дека навидум безопасната академска студија за биоетика влече корени во мрачната историја на евгениката. Со ова знаење, опасностите од доверување на некои од најважните дебати за животот, смртта и здравјето на човештвото на рацете на неколкумина стануваат уште поочигледни “.

corbettreport.com

Сподели ако ти се допаѓа:

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас