Симнете ја нашата Андроид апликација

95% ефикасност? Дали Фајзер / БиоНТех ги фалсификуваше резултатите од студијата за да рекламира вакцина против корона?

95% ефикасност? Дали Фајзер / БиоНТех ги фалсификуваше резултатите од студијата за да рекламира вакцина против корона?

Карен Кингстон, поранешен советник на фармацевтската компанија „Фајзер“, разговараше со докторот др. Ендру Кауфман, кој ја нарече вакцинацијата против корона биооружје

Кингстон рече дека ѕвоната на алармот се вклучиле кога децата биле цел на инокулацијата. Овие се опремени со супериорен имунолошки систем, што ја става синтетичката вакцина против корона во сенка кога станува збор за имунизација, според консултантот.

Планот за преземање ризик од страна на американската влада да ги стави децата во тест групата ја натера да напраи темелно истражување преку Интернет.

Покрај објавените студии за вакцини, таа наиде и на соодветните патенти за препаратите, кои, според консултантот, се навистина тешки. Кингстон рече:

„Кога наидов на патентите, веднаш бев вознемирена затоа што тие немаат карактеристика како за вакцина, туку во суштина како биооружје.

Според Кингстон ова беше главната причина за одлуката да дејствува и информира отсега.

Разговорот има различни откривачки моменти. Меѓу другото, се упатува на липидните наночестички и нивната корисност. Консултантот објасни:

„Запомнете гласник-РНК (гРНК) или РНК вируси со единечна спирала, се многу нестабилни. Временските температури од 26 ° C ги убиваат. Сончевата светлина ги убива. Пронаоѓачите на гРНК вакцините дури и на шега велат дека ако погрешно ја погледнете, таа ќе се распадне на самото место.

Така, тие мораа да создадат биосфера за да ја заштитат гРНК-та. Биосферата содржи четири липиди. Еден од нив е холестеролот.

Вториот е фосфолипид. Ова им овозможува на липидните наночестички да се прилепат до клеточната мембрана за да можат да навлезат.

Други се јонизирани липиди, кои обезбедуваат позитивен јонизиран полнеж за пенетрација. А потоа има пегилиран липид. Ова е полиетилен гликол липид. И според доказите, ако проверите каде и како е направено ова, содржи и графенски оксид.

И графен оксидот може да издржи температури и до 926 ° С. Тој е 4.000 пати посилен од титаниум. Во основа, пронаоѓачите користеа многу нестабилна молекула со расфрлана спирала - или синтетички молекуларен протеин на РНК - и ја обвиткаа во биосфера што ја направи неуништлива “.

Уште откако шпанските научници открија структури слични на графен оксид во дози на вакцини од препаратот Фајзер / БиоНТех и го објавија ова во јавноста, „проверувачите на факти“ напорно работат да го отфрлат ова шокантно откритие.

Футв Медиа: Ова откритие не може да се отфрли со факти туку со научни против-докази, проверувачите на факти се финансирани сороски следбеници и припадници на  ЛГБТ заедницата за прикривање на злото пртови човештвтото, нестручни и неквалификувани во науката.

Но, според Карен Кингстон, потребни се малку истражувања за да се изнајдат доволно докази за да се потврди дека графeн оксидот се користи како дел од оклопот на гРНК-та.

Составот на липидот од полиетилен гликол не остава сомнеж за тоа.

Зошто оваа храбра жена треба да ја ризикува својата репутација и да шири лага за тоа? Ова нема никаква логика.

Наместо да инсистираат на постојано врамување на Кингстон и други будни експерти и нивно означување како нешто друго, самопрогласените „пронаоѓачи на вистината“ треба малку да ја намалат нивната воспалителна реторика и да научат да делуваат објективно дијаметрално и да ја проверуваат нивната вистинитост. Но, тогаш тие сигурно би останале без работа.

Кингстон откри и други недоследности во официјалниот наратив за вакцината. Меѓу другото, таа откри дека Фајзер и БиоНТех лошо ги фалсификувале резултатите во студиите од фазата 3 за да остават впечаток дека нивниот производ е исклучително ефикасен.

До денес, разни политичари ги цитираа студиите од фазата 3, кои наводно докажуваат дека вакцината била ефикасна со неверојатни 95%. Постојаното упатување на тие податоци, се разбира, не содржи дополнителни објаснувања.

Луѓето постојано искажуваат дека тоа е така и дека човек треба да се помири со тоа. Но, при поблизок преглед, треба да се разгори барем малку сомневање. Подолу можете да го видите озлогласениот наод на кој постојано се пренесува наводната ефикасност.

Бројот на учесници во двојно слепата студија е наведен погоре. 18 559 во плацебо групата, односно група која не примила вакцина туку само солен раствор, и 18 708 во групата за тестирање.

Според податоците, испитаниците биле тестирани со ПЦР-тест 7 дена по администрацијата на втората доза. Требаше да се открие дека многу повеќе „инфекции со Сарс-Ков-2“ биле „откриени“ во плацебо групата (169) отколку во групата за тестирање (9).

Како и да е, производителите сметаат дека оваа прилично слабо потврдена ситуација со податоци е исклучително доволна за да се припише ефикасност од 95% на нивната подготовка.

Бројките не откриваат колку од „позитивно тестираните“ биле симптоматски, ниту пак открива во кои сфери е калибриран ПЦР-тестот. Значи, колку циклуси на засилување на (ЦеТе) вредноста беа потребни, на пример, за да се постигне тој „прекрасен“ посакуван резултат.

Бидејќи дури и „сезнајниот“ шепот на Короната Др. Ентони Фаучи во меѓувреме призна дека вредностите на ЦеТе над 35 не се значајни. Познати експерти зборуваат за врв во областа 25 и генерално советуваат да не се користи ПЦР-тестот како дијагностичка алатка. Фајзер и БиоНТех сеуште не откриваат никакви информации врз основа на тоа.

Во овој поглед, мора да се претпостави дека резултатите од  ПЦР-тестот сеуште се залажувачки.

Поранешниот консултант на Фајзер, исто така, истакна дека високо пофалената ефикасност од 95% е опкружена со многу лошо ограничување на ризикот од инфекција.

„Пресметаа 1,6 проценти стапка на инфекција во период од шест месеци. При тоа, тие најдоа 165-169 заразени луѓе во групата плацебо и, верувам, 10 или помалку во групата вакцинирани. И ова им дава 95% доверба дека ќе го намалат ризикот од инфекција за 1% за шест месеци.

Според тоа, вакцината е едвај ефикасна сама по себе. Но, она што е крајно чудно .. Во нивниот примарен резултат тие наведуваат 169 пациенти за плацебо групата кои биле позитивни на ПЦР-тестот една недела по втората инјекција и само 9 во групата вакцинирани.

Од ова заклучија дека вакцината е 95% ефикасна во намалувањето на ризикот од заразување со КОВИД-19 за помалку од 1%. Една недела по втората инјекција. Тоа се фалсификувани податоци “.

Кингстон наиде на две други варијанти на примарни резултати кои, за разлика од верзијата претставена погоре, не изгледаат многу ветувачки. Бидејќи всушност многу повеќе луѓе во групата за тестирање развиле симптоми слични на „Ковид-19“ отколку кај групата со плацебо.

Но, со оглед на огромната, во никој случај корисна ситуација, беше одлучено без понатамошно одложување да не се спроведе ПЦР-тест. И покрај тоа, тест групата имаше многу повисока „стапка на инфекција“ отколку контролната група.

Патем, високо пофалената ефикасност е означена во оваа табела со 0%. Повторно за разбирање. Наодите презентирани во секој случај беа создадени во ист временски период.

Објавена е и друга табела која претставува мешавина од непроверени и тестирани субјекти. Овие бројки веројатно нема да предизвикаат задоволство, бидејќи речиси идентични бројки на „заразени“ луѓе се пријавени дека се пронајдени во двете групи. Ефикасност 9,34%.

Откако Карен Кингстон ги прикажа овие податоци, д-р Ендрју Кауфман возврати: „

Значи, она што го подразбирате под тоа е дека избраа одредени точки на време по администрацијата на вакцината за да можат да покажат дека има помалку случаи “.

Кингстон одговори:

„Многу е полошо. Веќе направиле ПЦР-тестови по една недела, наместо да чекаат две недели. На веб-страницата на ЦДЦ се наведува дека моноклоналните антитела не се произведуваат до две недели по втората доза.

Ја одбраа оваа конкретна недела за тестирање, бидејќи премногу луѓе во тест групата се разболеа. Но, она што беше уште полошо беше дека повеќе луѓе во тест групата развиле симптоми на КОВИД-19 отколку во групата со плацебо.

Но, тие одлучија дека веќе немаат време да ги тестираат луѓето во експерименталната група. Така, тие ги тестираа само учесниците во плацебо групата. За да може да се каже: „Гледате, има повеќе болни луѓе да се најдат во групата плацебо.“ Ужасно е што тие направиле “.

Доктор Кауфман ја праша Кингстон:

„Значи, тестирањето е занемарено?“

Таа одговори:

„Точно, тие едноставно не тестираа луѓе со симптоми на КОВИД-19 во групата за тестирање. Тестираа само 9, а не 400 болни “, рече консултантот на Големата Фарма.

Потоа Кауфман вели:

"Леле! Во основа, тие ги изоставија податоците што покажаа дека повеќето луѓе кои ја примиле вакцината се разболиле повеќе отколку било која природна причина “.

Кингстон го потврди кратко: "Точно!"

Венко Филипче и владата всушност треба да бидат свесни за оваа откриена корупција на податоци. Како и да е, некој очигледно ја донел одлуката едноставно да игнорира се и да тврди дека вакцината била безбедна. Што, пак, води до тоа уште повеќе да се доведе во прашање корисноста на кампањата за вакцинација против корона.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА