60.000 научници бараат да се прекине масовната вакцинација

60.000 научници бараат да се прекине масовната вакцинација

Научната заедница зборува против здравствената политика на властите: декларацијата на Грејт Барингтон (САД) против масовните гласник-РНК инјекции  собра 870.000 потписи

Масовната вакцинација со експериментална вакцина  гласник-РНК долго време ја загрижува научната заедница.

Октомври 2020 година, тројца научници од висок ранг, проф. Др. Сунетра Гупта, професор на Универзитетот Оксфорд, епидемиолог специјализиран за имунологија, развој на вакцини и математичко моделирање на заразни болести. И др. Џеј Бхатачарја, професор на Медицинскиот факултет на Универзитетот Стенфорд, доктор, епидемиолог, здравствен економист и експерт за јавни здравствени политики специјализиран за заразни болести и ризични популации препорача алтернативен пристап кон Ковид-19 во она што е познато како Декларација на Големиот Барингтон. Затоа што се многу загрижени за несаканите ефекти од масовната вакцинација врз населението.

За што се залагаат? „Целирана“ заштита. Односно, колку што е можно да ги заштитиме постарите, слабите, изнемоштените и да ги оставиме другите да живеат нормално додека општеството не постигне колективен имунитет. Сепак, масовната вакцинација со гласник-РНК го прави овој колективен имунитет невозможен.

Еден од првичните потписници беше Др. Сајмон Торнли, епидемиолог и биостатистичар на Универзитетот во Окленд. Декларацијата на Големиот Барингтон сега е потпишана од 60.000 лекари и научници и станува се попопуларна ширум светот. Една петиција досега има собрано 870.000 потписи за поддршка.

Извор: Француски Дневни Вести

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА