40 проценти починале каузално од вакцини: Универзитет во Германија изврши обдукција на починатите

40 проценти починале каузално од вакцини: Универзитет во Германија изврши обдукција на починатите

Веќе околу една година, пациентите се аутопсирани во Хајделберг, кои наводно починале од инфекција „Ковид-19“. Се надеваме дека ова ќе обезбеди нови сознанија и подобро разбирање на болеста

Државата Баден-Виртемберг-Германија го поддржува истражувањето со 1,8 милиони евра. Петер Ширмахер, директор на Патолошкиот институт во Хајделберг, е шеф на овој проект и сега известува за загрижувачки резултати од истражувањето - и во исто време повикува да се извршат повеќе пост-мртви обдукции низ Германија на оние кои починале во врска со вакцинацијата против Ковид-19. Не помина многу време пред СТИКО и Пол Ерлих Институтот (ПЕИ) жестоко да се спротистават на проектот.

Како што објави во неделата Аугсбургер Алгемајне, лекарот сега сака се повеќе да ги користи финансиските средства на државата за обдукција на оние што починале кратко откако биле вакцинирани со една од контроверзните вакцини против „Ковид-19“.

Особено, вакцинираните пациенти кои страдале од тромбоза на церебралната вена или автоимуна реакција, според експертот, секогаш треба да бидат на обдукција во иднина.

Проблемот е што повеќето патолози не знаат дека пациентот можеби починал од шприцот против „Ковид-19“. „Лекарот кој го испитува трупот не воспоставува контекст со вакцинацијата и потврдува природна смрт и пациентот е погребан“, рече Ширмахер. „Или тој потврдува нејасен вид на смрт и јавниот обвинител не гледа грешка од трета страна и го пушта трупот за погреб“.

Голем број на непријавени смртни случаи од вакцината против Ковид-19

Во југозападниот дел на републиката, истражувачи, научници, патолози и медицински професионалци, јавните обвинители и лекарите-резиденти долго време соработуваат тесно со полицијата.

40 лица веќе се аутопсирани, кои починале во рок од 14 дена од вакцинацијата против Ковид-19. Застрашувачки резултат: Ширмахер претпоставува дека 30 до 40 проценти од починатите починале од вакцинацијата и дека зачестеноста на фаталните несакани ефекти од вакцината е потценета според негово мислење.

Тој, исто така, претпоставува дека има голем број на непријавени смртни случаи од вакцини, кои, поради нејасната состојба со податоците, тешко може да се проценат или квантифицираат подетално во моментот.

Масивен отпор: несаканите ефекти од вакцината треба да се прикријат

Научниците од  веднаш се спротивставија на главниот патолог. Според соопштението на ПЕИ, според изјавите дека се знае малку за несаканите ефекти и се потценуваат опасностите од вакцинацијата, тоа е неразбирливо.

На крајот на краиштата, постои обврска да се пријават сериозни несакани ефекти и реакции по вакцинација против Ковид-19, според институтот.

Шефот на Постојаната комисија за вакцинација Томас Мертенс, исто така, противречи на Ширмахер: „Не знам никакви податоци што овозможуваат да се даде разумна изјава овде и не тргнувам од непријавена бројка“, рече тој.

 

Вакцините-вектори предизвикуваат сериозни несакани ефекти кај здравите луѓе

Имунологот Кристијан Богдан од Универзитетската болница Ерланген, исто така, го нагласи извештајот на Аугсбургер Алгемајне дека нема причина да се прифати непријавен број. Тој, исто така, ја отфрла изјавата за занемарување на опасностите од условно одобрените вакцини против Ковид-19.

Последните неколку недели и месеци покажаа дека „системот за надзор“ работи добро. Во Германија, изјавата на Богдан беше „многу рана“ појава на тромбоза на церебрална вена откако беше препознаена вакцинацијата со векторска вакцина.

Воспоставените медиуми никогаш не се заморуваат да нагласуваат дека ова се „многу ретки“ несакани ефекти. Но, секој поединечен случај е премногу ако се земе предвид фактот дека токму вакцината направила да се разболи здраво лице.

Откако АстраЗенека за прв пат објави црвено-писмо со повик за сериозни несакани ефекти од вакцината, Џонсон и Џонсон го следеше примерот на сличен начин само кратко време потоа.
Омаловажувањето на сериозните несакани ефекти не може рационално да се објасни

Во овој момент, тешко е да се разбере банализирањето на можните сериозни несакани ефекти и смртни случаи предизвикани од или во врска со вакцините против „Ковид-19“. И Пол Ерлих Институтот и СТИКО имаат одговорност да се справат со ваквите сомнителни случаи и да ја поддржат и промовираат истрагата за овие случаи во секој поглед, па дури и да го побараат тоа.

Обидот да се минимизираат инцидентите и да се посвети што е можно помалку внимание, на никаков начин не создава доверба во вакцината.

Во меѓувреме, Ширмахер постојано стои на своето мислење. „Вашите колеги дефинитивно грешат затоа што не можат компетентно да го проценат ова конкретно прашање“, вели тој.

Тој, исто така, не сака да шири паника, ниту е противник на вакцините, според неговата изјава, тој самиот бил вакциниран против „Ковид-19“. Тој нагласува дека вакцинацијата е суштинска компонента во борбата против вирусот, но „размислувањата за индивидуална заштита“ се прекриени со идејата за „брза вакцинација“ за целото население.

Концентрирањето на ризичните групи е поефикасен метод во споредба со принудувањето на општеството во целина со вакцина која ниту е одобрена, ниту тестирана во долгорочни студии.

 

Јенс Шпан (Министерот за здравство) го остава без одговор барањето на Федералната асоцијација на германските патолози

Медицинскиот лекар Ширмахер, сепак, добива охрабрување за неговото барање од Федералната асоцијација на германските патолози, од чија страна експресно се поздравува зголемен број обдукции.

Врските помеѓу смртните случаи и вакцинациите против „Ковид-19“ треба да бидат исклучени или докажани, според Јоханес Фридман, шеф на работната група за обдукција во Федералната асоцијација.

Меѓутоа, премалку аутопсии се направени за да може да се зборува за непријавен број. „Се уште не знаете ништо“, посочува тој. Обдукциите треба да бидат упатени од локалните здравствени власти, а општите лекари треба да бидат свесни за несаканите ефекти кај пациентите.

Здружението веќе го побара ова во писмо до министерот за здравство Јенс Шпан (ЦДУ) во март. Фридман рече дека писмото останало неодговорено до денес.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА