Симнете ја нашата Андроид апликација

20,595 мртви 1,9 милиони повредени (50% сериозни)

20,595 мртви 1,9 милиони повредени (50% сериозни)

Базата на податоци на Европската унија за сомнителни реакции на лекови е EudraVigilance сега известува 20.595 смртни случаи и 1.960.607 повреди по инјекции против Ковид-19

Претплатник на Health Impact News од Европа потсети дека оваа база на податоци управувана од EudraVigilance е само за земјите во Европа кои се дел од Европската унија (ЕУ), која вклучува 27 земји.

Вкупниот број на земји во Европа е многу поголем, речиси двојно повеќе, околу 50%. (Постои одредено несогласување за тоа кои земји технички припаѓаат на Европа.)

Колку и да се овие бројки, тие НЕ ја одразуваат цела Европа. Вистинскиот број во Европа пријавен за мртви или повредени поради вакцините против Ковид-19 би бил многу поголем од она што го пријавуваме овде.

Базата на податоци EudraVigilance известува дека до 31 јули 2021 година, 20.595 смртни случаи и 1.960.607 повреди биле пријавени по инјектирањето на четирите експериментални шприцеви против Ковид-19:

МОДЕРНА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 МРНА (CX-024414)
КОВИД-19 ГРНК ВАКЦИНАТА НА ФАЈЗЕР-БИОНТЕХ
КОВИД-19 ВАКЦИНАТА НА АСТРАЗЕНЕКА (CHADOX1 NCOV-19)
КОВИД-19 ВАКЦИНАТА НА ЈАНСЕН (AD26.COV2.S)

Од вкупно регистрираните повреди, половина од нив (968.870) се сериозни повреди.

„Тежината дава информации за сомнителниот несакан ефект; може да се класифицира како „сериозно“ ако одговара на медицински настан што води до смрт, е опасен по живот, бара хоспитален престој во болница, води до друга медицински важна состојба или го продолжува постојниот престој во болница, води до постојанА или значаЈНА попреченост или води до попреченост или е вродена абнормалност / дефект при раѓање “.

Претплатник на Health Impact News во Европа ги подготви извештаите за секоја од четирите вакцини против Ковид-19 што ги наведуваме овде.

Овој претплатник се согласи да го стори тоа, и напорната работа е да го прикажеме секој одговор со повреди и смртни случаи, бидејќи во системот EudraVigilance нема место за табелирање на сите резултати.

Откако го објавивме ова, други од Европа ги пресметаа бројките и ги потврдија сумите. *

Изовр: globalresearch.ca - повеќе детали овде.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА