Повеќе од 40.000 деца се трудат во рудниците за кобалт во Конго за да можат зелените идеолози да возат електричен автомобил

петок, декември 24, 2021 futv 0

Зелените и другите самонаречени добротворци не ги интересира судбината на овие мали деца. Ова е добра илустрација за двојните стандарди со кои зелените се на [...]

ММФ, Светската банка и 10 земји спроведоа алармантна „симулација“ на колапсот на глобалниот финансиски систем

петок, декември 24, 2021 futv 0

На почетокот на овој месец, новинската агенција Ројтерс објави извештај кој не доби ни приближно доволно внимание на јавноста - неговата содржина сигурно ќе ги [...]