Револуцијата започна: Австралија испраќа војници на Соломонските Острови

петок, ноември 26, 2021 futv 0

Австралиските безбедносни сили беа распоредени за да ги задржат насилните протести на Соломонските Острови, каде гневните граѓани ги запалија владините згради на вториот ден од [...]