ЦДЦ - Миокардитис по вакцинацијата кај адолесцентите е 200 пати почесто отколку што се очекуваше

петок, јуни 25, 2021 futv 0

Честата појава на миокардитис, особено кај машки адолесценти по мРНК вакцинирањето, предизвика одредена загриженост. Истражувањата во Израел покажаа можност за еден случај на секои 3.000 [...]

Руската влада ја предупреди Велика Британија во четвртокот за ужасни последици

петок, јуни 25, 2021 futv 0

Руската влада во четвртокот ја предупреди Велика Британија на „ужасни“ последици доколку се повторат инциденти како во средата на Црното Море, кога руските авиони испукаа [...]