Според извештајот на ООН, со заклучувањата загинаа 228.000 деца во Југоисточна Азија

четврток, март 18, 2021 futv 0

Новиот извештај на Обединетите нации ги обелодени огромните трошоци за заклучување во некои од најсиромашните земји во светот.   Извештајот „Директни и индиректни ефекти на [...]

Холандски офицер и полицаец: „Шокантно е она што го гледам скоро секој ден“

четврток, март 18, 2021 futv 0

Од демонстрациите на Маливелд минатата недела, против полицијата се поднесени шест жалби. Покрај тоа, 120 лица поднеле жалба за полициска бруталност. Полицијата во Хаг вели [...]

Повеќе бифтек за богатите: Глобалисти вршат притисок за исхрана со инсекти за да ја „спасат земјата“

четврток, март 18, 2021 futv 0

Светскиот економски форум со следна визија за иднината Едвај поминува една недела без СЕФ да има визија од кристалната топка подготвена за нас. Откако среќата [...]