Протестите во Холаднија - Отпорот оди во четвртата рунда (видеа)

Протестите против забраните за излез на национално ниво во Холандија продолжија во вторникот вечерта. Уште еднаш храбри луѓе излегоа на улиците во сите градови и побараа крај на полицискиот час. Холанѓаните се организираат преку WhatsApp и кажуваат, на пример, каде е полицијата за да можете да ги заобиколите полицајците:   https://twitter.com/Mirakelman/status/1353106949156569088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1353106949156569088%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wochenblick.at%2Fmassnahmen-widerstand-in-den-niederlanden-geht-in-die-vierte-runde%2F   Како што се жолтите елеци во Франција, портокаловите елеци се во Холандија. Во светли елеци во портокалова боја, луѓето излегоа на улиците во вторникот вечерта за да демонстрираат против фашистичките мерки:   https://twitter.com/BLuimes/status/1354140293822558213?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354140293822558213%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wochenblick.at%2Fmassnahmen-widerstand-in-den-niederlanden-geht-in-die-vierte-runde%2F   Во Мастрихт, „лошите националисти“ повторно ги заштитија продавниците од грабежи во вторникот вечерта. https://twitter.com/dutchie31137488/status/1354133201514590214?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1354133201514590214%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wochenblick.at%2Fmassnahmen-widerstand-in-den-niederlanden-geht-in-die-vierte-runde%2F...

Читај повеќе

Добри вести од Танзанија: Пандемијата заврши со 27 милиони евра!

Претседателот на Танзанија Џон Магуфули најде начин да се стави крај на пандемијата. Оттогаш, животот се врати во нормала. Единствениот предуслов за ставање крај на сите мерки на Ковид-19 беше независното размислување. Танзанија стави крај на пандемијата. Откако Европската унија префрли 27 милиони евра на африканската земја за да помогне во борбата против пандемијата на ковид-19, земјата со благодарност ги прифати еврата и веднаш потоа ја прогласи памдемијата Ковид-19 во земјата за завршена. https://twitter.com/GreatGameIndia/status/1353223767389036546?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1353223767389036546%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wochenblick.at%2Ferfreuliches-aus-tansania-mit-27-millionen-euro-pandemie-beendet%2F 27-те милиони евра беа наменети за Танзанија од фондот за солидарност на ЕУ за борба против пандемијата „Ковид-19“. Танзанија требаше да ја искористи солидарноста за да...

Читај повеќе

Роберт Ф. Кенеди Јуниор го тужеше Фејсбук и „проверувачите на факти“

Правниот тим на CHD, предводен од Роберт Ф. Кенеди Јуниор, ги тужи Фејсбук, Марк Цукерберг и тројца т.н. „проверувачи на факти“ на Фејсбук за цензура за лажно омаловажување и  измама.   Children’s Health Defense Детската здравствена одбрана (CHD) поднесе тужба до федералниот суд во Сан Франциско во понеделникот, обвинувајќи ги Фејсбук, Марк Цукерберг и три тимови за проверка на фактите, за цензурирање на вистинити објави во јавното здравство и измама за погрешно прикажување и оцрнување на CHD.   CHD е непрофитна група за следење, која следи корупција во федералните агенции како што се Центрите за контрола и превенција на болести...

Читај повеќе

Борис Џонсон сака да го продолжи заклучувањето за 6 месеци!

Борис Џонсон се соочува со голем бунт во март, ако не започни да ги ублажува ограничувањата за заклучувањата и не планира да ги прекине целосно.   Премиерот ќе побара од пратениците да се согласат на шестмесечно продолжување на владините вонредни овластувања за таканаречениот Хенри VIII, за да можат да воведат ограничувања по своја волја за борба против пандемијата. Но, дури и сега, високи пратеници во неговата партија предупредија дека ако нема чекори за прекинување на блокадата и заживување на економијата, значителен број пратеници може да гласаат против. Поранешната секретарка на владата Естер МекВеј, основач на моќното движење за конзервативизам „Сина...

Читај повеќе

Скандал - СЗО (конечно) признава дека ПЦР-тестот може да има недостатоци

Светската здравствена организација (СЗО) ги смени критериумите за ПЦР-тестот за да прикрие лажни позитивни резултати и ги предупреди експертите да не се потпираат единствено на резултатите од PCR-тестот при откривање на коронавирус.   Во ажурираниот водич објавен на 20 јануари, СЗО рече дека покрај PCR-тестот, лабораториските експерти и лекарите треба да ја земат предвид историјата на пациентот и епидемиолошките фактори на ризик при дијагностицирање на коронавирусот.   Новите упатства би можеле да доведат до значително помалку дневни случаи, лажните позитиви кои создадоа средина на паника и страв за која експертите предупредуваа уште од минатата година.   „Повеќето ПЦР-тестовите се дадени...

Читај повеќе