Социјалната изолација и висок крвен притисок кај пациентите

четврток, декември 3, 2020 futv 0

  Социјалната изолација поради ограничувањата поврзани со пандемијата е поврзана со зголемување на висок крвен притисок кај пациентите, според неодамнешното истражување претставено на 46-от Аргентински [...]