Симнете ја нашата Андроид апликација

17 деца починаа, а повеќе од 2000 страдаат од МВС поради  вакцините

17 деца починаа, а повеќе од 2000 страдаат од МВС поради вакцините

Малите деца стануваат жртви на мулти-системски воспалителен синдром (МВС) како резултат на зголемувањето на бројот на антитела направени во организмот со вакцината против Ковид-19, што предизвикува оштетување на имунитетот што ги напаѓа другите органи.

Најмалку 17 деца починаа во Јаипур, а повеќе од 2000 деца низ Индија страдаат од МВС, што е предизвикано од зголеменото производство на антитела од КОВИД вакцината.

Клиничките испитувања на вакцината против КОВИД-19 за деца на возраст од 2 до 18 години започнаа минатиот јуни во 525 центри во Индија.

Вакцината дадена на деца да се борат против КОВИД-19 сега стана голем проблем. Кај децата кои се борат против Ковид, високото ниво на антитела на Ковид сега станува непријател на животот на децата. Трагичната вест беше објавена од Јаијпур, Раџастан од Бавани Синг за Њуз18 (архивска врска).

Поради хиперактивација на високи антитела или имунолошки систем, децата стануваат жртви на воспалителен синдром на повеќе системи. Во Јаипур, 17 деца починаа од оваа болест во последните два месеци, а повеќе од 2000 деца починаа од МВС во земјата.

Извор: 17 Children Dead, More Than 2000 Suffering From Multi System Inflammatory Syndrome Due To COVID Vaccine

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА