14 лекари од врвна класа го распарчуваат наративот за вакцините против Ковид

14 лекари од врвна класа го распарчуваат наративот за вакцините против Ковид

Mercola.com (видео)

Ковид-19 тркалезната маса на Фондацијата за свест  е знак на будност и надеж во време на цензура и угнетување

Содржи искрени мислења и експертиза од 14 високи лекари, вклучително и јас, и се фокусира на Ковид-19

Експертите дискутираат како вакцините против Ковид-19 можат да предизвикаат претстојно цунами на хоспитализации и смртни случаи, заедно со исцрпувачки хронични заболувања што веќе се појавуваат.

Во ова време на екстремна цензура и сузбивање на научната дебата, на тркалезната маса на Ковид-19, домаќин е Кетрин Мекбин од Фондацијата за свест знак на будност и надеж.

Содржи искрени мислења и експертиза од 14 високи лекари, вклучително и јас, кои ги разгледуваат потенцијалните опасности од масовната експериментална кампања за вакцинација против Ковид-19.

Секој од нив се соочи со цензура кога се зборува, и иако постојат различни гледишта, сите тие се согласуваат дека има доволно докази за да се запре глобалната кампања за вакцинација против Ковид -19, или за сите или - особено - за оние за кои вакцините претставуваат најголем ризик со мала или никаква корист. Ова ги вклучува децата и адолесцентите, бремените жени и луѓето кои веќе се опоравиле од Ковид-19.

Силно препорачувам да одвоите два часа за целосно да ја следите оваа дискусија на тркалезната маса - во денешно време е реткост да се слушне таква искреност и отворена дебата.

Сепак, ги заокружив некои од најважните моменти подолу, вклучувајќи предупредувања за опасностите што овие експериментални вакцини можат да ги претставуваат за општеството.

 

Цунами од хронични заболувања и смрт

Дали вакцините против Ковид-19 ќе предизвикаат цунами од хоспитализации и смртни случаи, како и ослабувачки хронични заболувања?

Еден од експертите на подиумот, др. Питер МекКалоу, интернист, кардиолог, епидемиолог и редовен професор по медицина на Медицинскиот колеџ Тексас А и М во Далас со магистер по јавно здравје, рече дека е повеќе фокусиран на краткорочните негативни ефекти од вакцинацијата. Овие нефатални повреди спаѓаат во четири главни категории:

  • Невролошки
  • Имунолошки
  • Хематолошки
  • Кардијални

„Она што го гледам е едноставно доцна појава на разни невролошки синдроми. И, најверојатно, зависи од тоа каде е засаден генетскиот материјал во мозокот или во потпорните клетки на мозокот, но има голем број абнормалности во мозокот, малиот мозок, па дури и периферниот нервен систем “, вели МекКалоу, додавајќи:

Ги видов во мојата клиника и се чини дека се појавија три, четири или пет, шест месеци подоцна по вакцинацијата ... Така, јас сум се повеќе загрижен дека ова не е само едноставен проблем од ден или два.

Така, постои голема загриженост, особено кај помалите деца, дека тие ќе умрат од срцева слабост или срцева смрт за три, шест или девет месеци.

... Она што го гледам е дека овие сигнали не само што може да не доведат до масовна смрт, туку и до голем број Американци и други луѓе ширум светот кои страдаат од нова хронична болест, било да е тоа невродегенеративна болест или срцеви заболувања. Со пациентите што ги познавам, овие проблеми се чини дека се доста исцрпувачки.

Друг член на панелот, Др. Владимир Зеленко има поинаков став, кој третираше илјадници пациенти со Ковид-19 со голем успех со хидроксихлорокин, азитромицин и цинк сулфат3. Тој смета дека е многу веројатно дека секој што прима вакцинација против Ковид ќе умре од компликации во следните две до три години:

Само сакам да ја споделам со вас перспективата на клиничарот што се занимава со луѓето што умираат ... 4 милиони мртви луѓе можат да сведочат за уникатниот клинички синдром што ги натерал таму.

Во основа, природен животински вирус беше модифициран за да ги зарази луѓето, а потоа неговата смртоносост беше зголемена за да предизвика згрутчување на крвта и оштетување на белите дробови.

Концептуално, тука се занимаваме со еден вид хитлер / сталински менталитет со оружје за масовно уништување, тоа е начинот за победа во оваа војна. Тоа е наративна војна. Значи, треба да ги рашириме следниве две идеи ... Не попуштајте на стравот и не одбирајте да се самоуништите. Третирајте го вашиот проблем рано. Ако овие две идеи можат да навлезат во непоколебливите повици на човештвото, тогаш тоа навистина ќе биде крај на оваа криза.

Д -р Тес Лори, чија компанија „Консултантска медицина базирана на докази“ работеше со Светската здравствена организација, се согласи дека вакцините се небезбедни и за децата и за возрасните:

„Тие всушност не се безбедни за никого, тоа е јасно. Базите на податоци пиштат. Базите на податоци се системи за рано предупредување, а базите во светот пиштат дека се соочуваме со цунами од хронична болест “.

 

Воспалителни болести, идни маркери за рак

Д-р Ричард Урсо, офталмолог во Хјустон, Тексас, исто така е загрижен:

На почетокот најчесто гледавме тромботични проблеми, но подоцна кога доаѓаме два или три месеци гледаме многу воспалителни проблеми. Имав неколку луѓе со воспалителни заболувања на очите и исто така со воспалителни заболувања на очните дупки.

Обично не го гледам овој осип кај повеќето луѓе. За оние кои не знаат, мојата клиника е веројатно една од најголемите, ако не и најголемата, во Соединетите држави, и имаме огромен број пациенти кои доаѓаат во нашата ординација. И гледам воспалителни заболувања во доцни фаза кои реагираат доста добро на антиинфламаторните лекови.

Некои ја отфрлија идејата дека вирусот може да биде био-оружје, бидејќи не предизвика ненадејна масовна смрт. Сепак, ова е недоразбирање. Успешното биооружје може да биде нешто што предизвикува долгорочни, прогресивни, хронични заболувања, истакна др. Ричард Флеминг, физичар, нуклеарен кардиолог и адвокат.

Во 1994 година, Флеминг ја воведе теоријата за воспаление и васкуларни заболувања, која објаснува зошто овие воспалителни тромботични заболувања и причините, вклучувајќи вируси како САРС-КоВ-2, произведуваат состојби на болести како Ковид-19.

„Како што кажав во мојата теорија во 1994 година“, вели Флеминг, „ќе има воспалителна тромботична реакција. Тоа е најважното нешто што луѓето го забележуваат, било да се работи за срцеви заболувања или заболувања на мрежницата. “Другиот фактор е прионска компонента на овој вирус,„ која исто така е хронична болест што тлее “. Флеминг забележа:

Ако навистина развиете нешто што ќе има масивен ефект врз „непријателот“, целта не е да го убиете непријателот, повеќе од целта на Соединетите држави во Виетнам беше да го убијат непријателот.

Целта беше да се осакати непријателот за да може да се изнесат повеќе непријатели од теренот. Она што го видовме е нешто што се спроведува со оружје дизајнирано да го деморализира непријателот и да го нахрани народот и да започне бавен процес на тлеење.

Флеминг ги наведе податоците од Фајзер што покажуваат дека во 12-14 дена по втората гласник-РНК инјекција на вакцината Фајзер, постарите луѓе имале 2,6 пати зголемување на симптомите на Алцхајмеровата болест.

„Тоа е воспалителен тромботичен процес кој влијае на сите системи на органи и прион болести кои влијаат не само на мозокот, туку и на срцето и другите витални органи на телото.

Д -р Рајан Кол, обучен патолог на Клиниката Мајо со трикратна лиценца, исто така рече дека забележал потенцијално промени што предизвикуваат рак, вклучително и намалување на рецепторите што го држат ракот под контрола и други несакани дејства по вакцинацијата:

„Гледам безброј несакани реакции ... навистина се работи за синдром на имунодефициенција пост-вакцина ... гледам јасно зголемување на вирусите на херпетичното семејство, на хуманите папиломавируси кај вакцинираните.

Видов значително зголемување на бројот на нормално заспани болести што ги гледам во лабораторија од година во година.

Дополнително, во изминатите шест месеци - гледав неколку биопсии за здравствена состојба на жените - видов зголемување на растот на матката од 10 до 20 пати во споредба со она што го гледам секоја година - со корелација што не е иста каузалност. Сега знаеме дека ЦД8 клетките се една од нашите Т-клетки кои ги држат под контрола нашите видови на рак.

Гледам рани сигнали ... она што го гледам е ран сигнал во лабораториски услови дека вакцинираните пациенти развиваат болести што ние обично не ги гледаме, по стапки што се веќе многу алармантни.

 

Дали вакцинираноста претставува ризик за невакцинираните?

Шери Тенпени слушнала за илјадници анегдотски извештаи дека нешто се пренесува од вакцинираните на невакцинираните:

„Ние вбризгуваме синтетички изработена гласник-РНК и ленти од синтетички направена двоглавна ДНК преку различни механизми, и кога тој трансфер ќе се случи кај другото лице, тие не добиваат Ковид, не добиваат симптоми на Ковид, кои ние нормално ги препознаваме како Ковид. Тие добиваат крварење, згрутчување на крвта, главоболки, срцеви заболувања, ги добиваат сите овие различни нешта “.

Д -р Роберт Мелоун, кој ја измисли основната технологија на гРНК и ДНК вакцините, не верува дека нешто се „пренесува“ од вакцинирани луѓе на други, додавајќи дека иако е можно гРНК да помине низ мајчиното млеко кај доенчињата кои дојат и веројатно предизвикува гастроинтестинални симптоми , но сепак се друго е шпекулација.

Други сугерираат дека тоа може да биде хормонален или феромонален проблем, а не некој вид „пролевање“, што може да објасни зошто жените исто така пријавуваат абнормалности во менструалниот циклус по вакцинацијата. Д-р Ли Мерит, ортопедски хирург и хирург на 'рбетниот столб, се повика на извештајот од 2015 година на Администрацијата за храна и лекови на САД, кој се занимава со "пролевање" на гРНК вакцините наречени генски терапии.  Таа рече:

Тие се многу загрижени за пролевањето - и тие го нарекуваат пролевање, ако тоа е технички точно ... И тие ви велат во овој извештај кого да заштитите, тие ви велат дека имате новороденчиња, имунокомпромитирани луѓе и стари лица со лоша заштита на имунолошкиот систем.

Тие исто така велат дека не знаеме што ќе се елиминира. Велат дека може да е генетски материјал. Може да биде активиран вирус или рекомбинантен производ. Тоа го велат податоците на ФДА.

 

Итно запирање на програмата за вакцинација

Сите експерти се согласија дека доказите сугерираат дека програмата за масовна вакцинација против Ковид-19 треба да се прекине. „Само Европската агенција за лекови (ЕМА) даде доволно докази, со 1,7 милиони пријавени несакани ефекти и 17,000 смртни случаи, дека четирите клинички испитувања треба да се прекинат“, вели Долорес Кејхил, професорка во медицинското училиште на Универзитетскиот колеџ во Даблин.

Тие се детално прикажани во класификациите, срцеви, имунолошки, невропатолошки и поврзаност со плодноста.

Затоа, мислам дека сите ние, како доктори и научници, имаме должност да кажеме дека ако нешто прави повеќе штета отколку добро, што е очигледно овде, треба да ги здружиме силите и да бараме да се прекинат клиничките испитувања ширум светот, а исто така и секој единствен премиер и регулатор кој го продолжува обидот мора да биде одговорен за секој неповолен настан.

Мелоун верува дека вакцините се корисни за одредени популации, особено за постарите лица, но се залага за забрана за вакцинирање на доенчиња и новороденчиња кај млади возрасни лица на возраст од 30-35 години. „А особено“, рече тој, „се обидувам да го спречам овој луд обид да ги принудам универзитетите и училиштата да извршат задолжителна вакцинација“.

Може да се расправаме за рамнотежата ризик / корист за постарите лица, но рамнотежата ризик / корист за новороденчињата за младите возрасни е јасна. Превртено е наопаку.  Ќе убиете повеќе луѓе. И лично, јас исто така верувам дека треба внимателно да го разгледаме репродуктивното здравје во бременоста и кај жените, бидејќи едноставно нема податоци за поддршка на употребата на овој производ поради можните ефекти врз женското репродуктивно здравје “.

Д -р Урсо додаде дека постои уште една важна популациона група за која вакцинацијата носи многу повеќе ризици отколку придобивки: луѓето вакцинирани против Ковид. „Имунолошкиот статус треба да биде поважен од статусот на вакцинација“, рече тој.

„Значи, мислам дека постојат три групи што е лесно да се победат : бремени жени, млади луѓе и ... оние што се опоравиле од Ковид ... Мислам, ова е лоша работа, сите овие Луѓе кои се опоравиле од Ковид, имаат добар имунолошки статус и им даваат вакцинација за нешто што не им треба “.

Како да го надминете стравот и да го оптимизирате вашиот имунолошки систем

Учесниците на тркалезната маса планираат да ја продолжат својата дискусија офлајн за официјално да повикаат крај на масовната вакцинација против Ковид-19 за именуваните групи и да изготват изјава за ставање крај на мешањето на владата во практиката на медицината. Многу лекари им се врзани рацете кога станува збор за рани третмани против Ковид-19, како што е ивермектин. Како што забележа Флеминг:

... Причината поради која луѓето умираат со Ковид е затоа што не примаат третман, затоа би тврдел дека треба да се осигураме дека на луѓето, и на лекарите, им е дозволено да се лекуваат без владино мешање и дека ги шириме вакцините за сега, запрете го ова навреме додека не можеме безбедно да ја истражиме понатаму.

Д-р Сем Вајт, чија репутација е под критика откако објави видео на социјалните медиуми во кое изразува загриженост за сузбивање на науката околу терапевтиката во Обединетото Кралство, додаде:

„Можеме да ставиме крај на стравот преку ноќ со тоа што ќе обезбедиме пристап до терапевтика и ќе го смениме главниот медиумски наратив, така што нема потреба од маски. Нема потреба од заклучување.

Според мое мислење, оваа болест е повеќе излечива од грипот, едноставно не смееме да даваме никаков третман. Ако јавноста го знаеше тоа, сликата ќе се сменеше преку ноќ “.

Додека работиме на промена на наративот, или барем имаме отворени дискусии за науката надвор од наративот, секогаш е добра идеја да го оптимизирате вашиот имунолошки систем.

За таа цел, препорачувам да ги оптимизирате нивоата на витамин Д на 60 до 80 нанограми на милилитар и да ја подобрите флексибилноста на метаболизмот, така што вашето тело може беспрекорно да се префрла помеѓу согорувањето на маснотиите и гликозата како главно гориво. Еден начин да го постигнете ова е да го скратите прозорецот за оброк на околу шест до осум часа дневно.

Но, една од најважните стратегии што ги научив во текот на четирите децении на моите додипломски студии е да избегнувам преработена храна, во која содржи растителни масла или масла од семиња.

Овие масла се богати со линолеинска киселина, што придонесува за митохондријална нестабилност и ја зголемува подложноста кон оксидативен стрес. Ова, пак, го влошува и прави дефект на имунолошкиот систем и митохондријалната дисфункција. Ова се едноставни стратегии што ги препорачувам бидејќи се корисни за подобрување на целокупното здравје и издржливост во борбата против секоја инфекција.

Како што споменавме порано, јас силно препорачувам да ја слушате дискусијата во целост за да ги научите сите детали што не се вклучени овде. На следниот состанок, групата сака да разговара за тоа како да продолжи да го доведува во прашање наративот подетално.

Ова вклучува борба против организации како Велком Траст и Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, кои инвестираат многу во ова издание.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА