13 причини за да не го вакцинирате вашето дете против Ковид

13 причини за да не го вакцинирате вашето дете против Ковид

 1. 86% од децата во клиничкото испитување имале несакана реакција на вакцината против Ковид-19 на Фајзер
 2. 1 од 9 деца во клиничката студија на Фајзер имало сериозна несакана реакција која го спречило да може да ги извршува своите секојдневни активности
 3. Само 9 смртни случаи поврзани со Ковид-19 се случиле кај деца од март 2020 година (нема причина за вакцинација)
 4. Ризикот за децата да се разболат сериозно од Ковид-19 е исклучително низок.
 5. Вакцината за Ковид-19 на Фајзер е експериментална и сè уште е во клиничко тестирање
 6. Три научни студии на владата на ОК (Обединетото Кралство), Универзитетот Оксфорд и ЦДЦ објавени во август покажаа дека вакцините против Ковид-19 не функционираат
 7. Податоците за јавното здравство во Англија покажуваат дека повеќето смртни случаи од Ковид-19 се јавуваат кај вакцинираните, што укажува на тоа дека вакцините ја влошуваат болеста.
 8. Имаше најмалку 1,18 милиони негативни реакции на вакцините за Ковид-19 само во ОК
 9. За 8 месеци, имаше повеќе смртни случаи од вакцините против Ковид-19 отколку од која било друга достапна вакцина од 2001 година
 10. Ризик од миокардитис (воспаление на срцето) кај децата од вакцината на Фајзер
 11. Деца умреа и продолжуваат да умираат поради вакцините против Ковид-19
 12. Кој ќе има корист од тоа што вашето дете ја примило вакцината против Ковид-19?
 13. Заедничкиот комитет за вакцинација и имунизација одби да ја препорача вакцината на Фајзер за деца.

 

Поопширно на англиски јазик во изворот: 13 reasons why you should not allow your child to get the Covid-19 Vaccine

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА