12-годишно дете во Германија почина 2 дена откако ја прими вакцината на Фајзер

12-годишно дете во Германија почина 2 дена откако ја прими вакцината на Фајзер

Германија – 12-годишно дете од областа Куксхавен почина два дена откако ја прими втората вакцина на „Фајзер“ против Ковид-19

Првичните докази сугерираат дека постои причинско-последична врска со вакцинацијата. Округот одлучи да го објави случајот јавно откако се појавија гласини на социјалните мрежи. Веста доаѓа токму кога САД почнаа да ги вакцинираат децата од 5 до 11 години со вакцината на Фајзер.

Одделот за здравство во Куксхавен нареди обдукција која веќе е извршена. Според прелиминарниот обдукциски извештај, направен од експерти од Институтот за судска медицина при Универзитетскиот медицински центар Хамбург-Епендорф, констатирано е дека најверојатно неговата ненадејна смрт била поради вакцината.

Шефот на здравствениот оддел во областа Куксхавен, Каи Дене, рече:

„Тука се соочуваме со особено трагичен случај. Статистички, сериозните несакани ефекти од вакцинацијата што резултираат со смрт се исклучително ретки. Но, 100%  семејството е безмилосно погодено“.

Други причини сè уште не можат целосно да се отфрлат пред евалуацијата на прегледите на финото ткиво, чии резултати ќе бидат достапни денес.

Извештај за вести од НДР:

 

Трагичната смрт доаѓа само неколку дена по веста дека 12-годишно девојче од Тајланд влегло во коматозна состојба само една недела откако ја примила првата доза од вакцината „Фајзер“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА