10 причини зошто децата и младите не треба да се вакцинираат

1. Децата и адолесцентите обично имаат лесен или асимптоматски курс кога се заразени со САРС-КоВ-2. Ризикот од смрт од КОВИД-19 е скоро нула за нив.

 

 

2. Во споредба со другите вакцини, постои невообичаено висока стапка на пријавени несакани ефекти и смртни случаи по вакцините против корона.

Некои непожелни несакани ефекти се почести кај младите луѓе, особено миокардитис. Кога нова технологија може да предизвика потенцијална штета и малку се знае за неа, важи принципот на претпазливост: Прво, да не им наштети на сите. и, претпазливоста  е подобра од каењето.

 

 

3. Среднорочни и долгорочни безбедносни податоци за вакцините против корона сè уште не се достапни. Децата и адолесцентите имаат преостанат животен век од 55 до 80 години.

Непознати штетни долгорочни последици се далеку посериозни за младите отколку за постарите лица.

 

 

4. Мерките за вакцинација се засноваат на фактот дека очекуваната придобивка јасно го надминува ризикот од негативните ефекти од вакцинацијата.

Анализата на ризик-корист за вакцините за корона покажува висок потенцијален ризик наспроти никаква корист за децата и адолесцентите.

 

 

5. Преносот на САРС-КоВ-2 од деца на возрасни е минимален и возрасните кои имаат контакт со децата немаат поголема смртност во однос на короната.

 

 

6. Неетички е да се ставаат на ризик децата и младите со цел да се заштитат возрасните. Алтруистичкото однесување, како што се дарување органи и крв, е доброволно.

 

 

7. Неколку профилактички третмани, како и вакцините против корона се достапни за луѓе со висок ризик, така што тие можат да се заштитат себе си.

 

 

8. Природниот имунитет на инфекција со САРС-КоВ-2 е широк, стабилен и поефикасен од имунитетот на вакцините, особено во борбата против варијантите.

И уште еден милион пати да го одстрани СЗО природниот имунитет од нивната веб-страница, природниот имунитет никогаш нема да исчезне.

Децата и адолесцентите се подобро заштитени со природен имунитет,затоа што нема несакани ефекти во споредба со генската терапија.

 

 

9. Постојат неколку профилактички мерки и ефективни третмани достапни за деца и адолесценти со истовремени болести.

 

 

10. Вакцинацијата на децата и адолесцентите не е неопходна за имунитет на стадо.

По една и пол година од пандемијата, повеќето луѓе или имаат веќе постоечки имунитет кон други коронавируси, или се опоравиле од КОВИД-19 или биле вакцинирани.

Сподели ако ти се допаѓа:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

2020 -2021 futv.media