Симнете ја нашата Андроид апликација

Развивачот на гРНК Роберт Мелоун и надбискупот Вигано повикуваат на сојуз против Ковид-тиранијата

Развивачот на гРНК Роберт Мелоун и надбискупот Вигано повикуваат на сојуз против Ковид-тиранијата

Долгорочните цели на пандемијата стануваат сè појасни. Одамна е јасно дека не се работи за здравје, инаку СЗО, политичарите, здравствените власти и елитата би промовирале профилакса и ран третман кои се добро истражени и високо ефективни. Научно нема сомнеж за тоа

Целите се очигледно целосна вакцинација на сите луѓе на возраст од 6 месеци, како и воспоставување на опсежни системи за здравствени пасоши за следење на сите луѓе. Особено против овој диктаторски систем има се поголем отпор.

Во изјава за LifeSiteNews на 27 ноември, Др. Роберт Мелоун, изумителот на технологијата за вакцини mRNA пред 40 години, го претстави неодамнешниот повик на надбискупот Карло Марија Вигано за изградба на антиглобализациски сојуз. Како одговор на овој апел, др. Мелоун рече: „Мислам дека го удри клинецот по глава. Мислам дека добро разбра. И мислам дека покажа голема храброст и предвидливост“.

Превод на цитатот од видеото:

2. Не сообразувајте се со световните луѓе, туку допуштете Бог однатре да ве преобрази така што Тој ќе го промени начинот на кој размислувате. Тогаш ќе можете да согледате што сака Бог да правите, што е добро, пријатно и совршено.

Надбискупот Вигано на 18 ноември предложи „да се ослободи човештвото од тоталитарниот режим кој ги комбинира ужасите на најлошите диктатури на сите времиња“ и ги повика „владетелите, политичките и верските водачи, интелектуалците и сите луѓе со добра волја да се обединат во сојуз кој носи антиглобалистички манифест на патот, кој точка по точка ги побива грешките и отстапувањата на дистопијата на Новиот светски поредок и предлага конкретни алтернативи за политичка програма што се заснова на општото добро, моралните принципи на христијанството , традиционалните вредности, заштитата на животот и природното семејство, заштитата на економијата и работата, унапредувањето на образованието и истражувањето и почитувањето на творештвото. "

LifeSiteNews се сретна со Др. Мелоун за интервју во неговиот дом и фарма за коњи во Вирџинија. Во интервјуто, др. Мелоун како жесток противник на тековно дискутираните и планирани прописи за вакцинација, мерки за блокирање и барања за маскирање, кои, според неговата студија и истражување, се сите неефикасни и потенцијално штетни за здравјето.

Во светло на мерките за заклучување кои сериозно ја ограничуваат слободата на движење на луѓето, патувањето и социјалното собирање во целина, LifeSiteNews го праша Др. Мелоун праша дали може да ги објасни неговите неодамнешни забелешки на шоуто за воена соба на Стив Банон за опасноста од „глобален тоталитаризам“ како што моментално се случува во земји како Австрија и Австралија.

Експертот за вакцинација ги спореди бариерите со метафората на „носот на камилата“: „Штом носот на камилата ќе биде во шаторот, целата камила наскоро ќе биде во шаторот“, рече др. Мелоун.

„Ние имаме тенденција да веруваме во западните демократии - и мислам дека Британија е особено склона кон тоа - дека тоа го правиме за општото добро, дека можеме да правиме социјален инженеринг, дека можеме да интервенираме.

Додека овие демократии тврдат дека овие мерки се „ограничени, само поради една причина“, ние го гледаме „овој инкрементализам“, рече др. Мелоун. Како пример за овој феномен, тој ја наведе британската иницијатива за доверливи вести. Првично требаше да се брани од упадот на политичките интереси од странство во нашиот политички систем, „но сега стана оружје против спротивставените мислења за вакцините : се работи за несогласување во толкувањето на фактите и информациите “.

Мелоун ја елаборираше мислата понатаму:

„И сега... ќе го сториме истото со климатските промени. И кој знае која ќе биде следната цел на социјалниот инженеринг? Се чини дека е само оваа хронична ерозија на граѓанските права и слободи во логиката со која земјите и владите дека е во ред да се направи социјален инженеринг преку овие различни интервенции. И мислам дека тоа е навистина загрижувачки “.

„Јас сум исто толку убеден како тој дека се работи за нешто што е надвор од вакцините и јавното здравје“, одговори д-р. Мелоун. „Невозможно е да се објасни што се случува во светот во моментов само со политиките за јавното здравје и вакцините или антивирусите, и верувам дека сме во ситуација кога нашите права се поткопани и дека има поголема сила зад тоа."

Имам колеги кои опширно зборуваат за злото “, продолжува докторот и истражувачот. „Дојдов да верувам дека имаме работа со ситуација која во суштина се состои од раст и ширење на глобална тиранија која е усогласена, контролирана и координирана меѓу националните држави, а која е во согласност со економските интереси се чини дека е во согласност со мала група на заеднички фондови кои го претставуваат најголемиот дел од западниот глобален капитал“.

И овде др.Мелоун  прави паралели меѓу неговите сопствени размислувања и оние на архиепископот Вигано: „Она што ме загрижува особено - мене и многу други, а очигледно и Архиепископот - е тоа што овој капитал сега е толку голем што има поголема моќ од поединечни национални држави“.

Италијанскиот прелат ја опиша сегашната ситуација на следниов начин, а таа е многу слична на она што Др. Мелоун вели:

„Веќе две години бевме сведоци на глобален удар во кој финансиската и идеолошката елита успеа да преземе контрола врз дел од националните влади, јавните и приватните институции, медиумите, судството, политичарите и верските лидери ја преземаа контролата. Сите тие, без разлика, станаа робови на овие нови господари кои ги обезбедуваат своите соучесници со моќ, пари и социјална афирмација. Основните права, кои до вчера се сметаа за неприкосновени, се газат во име на вонредна состојба: денес здравствена вонредна состојба, утре еколошка, а потоа итна Интернет состојба.

Во интервју за LifeSiteNews, др. Мелоун, исто така, го опиша „Подемот на транснационализмот во новиот светски поредок пред две децении. Сега се чини дека гледаме како функционира “. Тој верува дека „еден од основните проблеми што доведе до ова отуѓување во нашето општество, оваа фрагментација на нашето општество, чувството дека работите немаат смисла, дека веќе не сме поврзани, е дека избравме да го искористиме јазик на работа за да се опише човечката ситуација“.

Јазикот е важен, додаде др. Мелоун додаде, бидејќи „преку самиот наш јазик ги сведевме луѓето на економски единици, а тоа во основа сите нè претвора во економски пиони во процесот на зголемување на просперитетот“.

Јазикот на добрите и лошите и добрите дела во овој тип на размислување го заменивме со јазикот на профитот“, додаде лекарот. Сега постои „голем блок капитал кој е одвоен од националните држави“. Овој капитал „се движи каде што сака, и се движи како одговор на главната движечка сила, имено повратот на инвестицијата. Нема морален компас. Таа нема морална компонента. Тоа само одговара на можноста да се генерираат дополнителни поврати на инвестицијата.“

Проблемот со овој вид капитал е, според др. Мелоун дека сега е „толку голем што може да диктира политика, економска политика и национална политика во различни национални држави. И тој капитал ги купи сите големи медиуми, целата голема технологија и сите големи компании за вакцини и лекови. И... затоа функционира глобално интегрирано. „Оваа „спој на корпоративни и државни интереси“ се глобални и затоа го нарекува „глобален тоталитаризам“.

Она што го прави овој развој толку гаден е тоа што, во очите на Мелоун, овој капитал „нема внатрешен морал“.

Тој изјави за LifeSiteNews, „Затоа првично се обидов да стигнам до Ватикан со ваша помош“. Мелоун изјави дека нема контакт со муслиманската заедница, „но барем јас имам одредена основа во христијанството. Тоа е мојата основна култура, и ако сè уште постои еден морален авторитет во западниот свет, тогаш според мене тоа е Католичката црква како доминантен морален авторитет “.

Кога Др. Мелоун се обиде да стигне до Ватикан, надевајќи се дека црквата ќе се изјасни против овој глобален тоталитаризам. „И јас се надевав дека Католичката црква ќе заземе принципиелна позиција овде и ќе каже дека тоа е погрешно, дека е суштински спротивно на човештвото“, рече тој.

„Затоа го поддржав архиепископот , затоа што архиепископот се зафати со ова, се чини дека и тој верува во овие суштински концепти и користеше исклучително силен јазик. Бев многу импресиониран од храброста на архиепископот да зборува слободно за овие работи. И, исто така, почувствував како потврда, без разлика на друга дисциплина, друга референтна рамка и друга традиција, дошол до истите заклучоци како мене“.

Во врска со наодите на Матијас Десмет, професор по клиничка психологија на Универзитетот Гент во Холандија, Др. Мелоун е аргументот за „масовна образовна психоза“ професорот. Десмет тврди „дека тие се навистина хипнотизирани и дека голем дел од населението е хипнотизирано“. Др. Мелоун потоа ја спореди нашата сегашна ситуација со „она што му се случи на германскиот народ во 1930-тите и 1920-тите, и тоа има слични психолошки корени“.

Оваа теорија, според др. Мелоун, „се чини дека објаснува многу однесувања кои инаку се необјасниви, како ова екстремно ниво на агресија и отров насочено против секој што зборува како тебе на LifeSiteNews“. Сè што е спротивно на наративот што преовладува. Ова го напаѓате на најличен начин. Тие се токсични, агресивни напади кои не се засноваат на никакви податоци или информации“.

Др. Мелоун ги сумираше размислувањата на професорот Десмет понатаму, велејќи дека овој мислител очекува дека „овој период на глобален тоталитаризам ќе не зафати“. Во овој контекст, важно е да се промовира „идејата за градење локална заедница“.

Др. Мелоун ја нагласува важноста од „градење врски во локалната заедница“ за да се спротивставиме на се што ќе ни се најде на патот. Градењето такви заедници значи, вели Мелоун: „Креирате списоци со контакти во вашата заедница, особено за постарите лица. Без разлика дали вашата парохија е црква или градско собрание, без оглед на вашата политичка и социјална структура, обидете се да изградите заедница, да направите списоци со контакти, списоци за повици, да одржувате контакт едни со други и особено со ризичните групи, старешините итн. останете во контакт. „Тој, исто така, препорача печатење документи со протоколи за ран третман како што е предложено од FLCCC (Front Line Covid Critical Care Alliance).

„На овој начин можеме да се ослободиме од масовната психоза, а тоа е токму поентата на Матијас: можеме да ги натераме луѓето да сфатат дека глобалниот тоталитаризам е поголема закана од вирусот. (...) Тоа е лекот. Тоа е вистинскиот лек. Тоа е лекот за болеста што ни ја дијагностицираше Матијас Десмет, имено психозата на масовното образование, лудилото на масите“, заклучи Мелоун.

 

Целосното видео можете да го гледате овде

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА