Извештајот Корбет - Биоетиката и новата Евгеника (видео)

Извештајот Корбет - Биоетиката и новата Евгеника (видео)

„На прв поглед, биоетиката може да изгледа како друга гранка на етичка филозофија во која академците бесконечно дебатираат со други академици за тоа колку ангели танцуваат на игла во далечни сценарија слични на научна фантастика. Она што многумина не го знаат, сепак, е дека навидум безопасната академска студија за биоетика влече корени во мрачната историја на евгениката. Со ова знаење, опасностите од доверување на некои од најважните дебати за животот, смртта и здравјето на човештвото на рацете на неколкумина стануваат уште поочигледни “.

corbettreport.com

https://www.youtube.com/watch?v=8alro6mjcsU

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА