Симнете ја нашата Андроид апликација

Земјата е во најтемното време од нејзината понова историја

Земјата е во најтемното време од нејзината понова историја

Вредностите паѓаат како трева насекаде, правдата станува неправда, психолошката војна против човештвото забрзува

Дали има помош во последен момент? Ова е застрашувачкото прашање што си го поставуваат милиони загрижени луѓе.

Точниот одговор на прашањето е тежок бидејќи исходот зависи од различни фактори - но пред се од свеста и однесувањето на пошироката јавност.

И покрај застрашувачките околности,ј ги повикуваме сите да се борат и да истраат, нагласувајќи дека големата војна е на последните нозе.

Се чини дека многу малку луѓе разбираат што се случува моментално.

Многумина се збунети, некои шокирани, други исплашени и очајни - на крајот, исто така, уплашените и очајните се тие кои се поклонуваат на притисокот и го прават она што се бара од нив.

Однадвор тоа е борба против вирусот - но вистината е дека има многу повеќе од тоа, бидејќи тоа е борба против масовното будење што се случува и од кое никој не може да избега, бидејќи тоа е еволутивен процес кој веќе беше најавен во Библијата.

На овој процес се обидуваат да му се спротивстават на властодршците кои имаат проблем затоа што им завршува илјадагодишното владеење.

Тие создаваат страв и притисок. И двете се алатки за угнетување и служат на целта на целосно потчинување - оттука и реченицата: Само следете ги упатствата и правете го она што ви го кажуваме. Тогаш ништо не може да се случи.

Ваквите реченици обично се познати само од комунистичките земји, а не од демократските држави.

Земјите, кои до неодамна сè уште важеа за демократски, направија пресврт од 180 степени со имплементацијата на Короната и сега им ги покажуваат вистинските бои на својот народ.

Секој што тврдеше дека Короната не е ништо повеќе од покритие за воспоставување на нов светски поредок, брзо се сметаше за теоретичар на заговор бидејќи никој не сака да верува дека се оствари, што никогаш не можеше да се замисли, бидејќи сите потајно се уште се надеваат дека сè е само лош сон кој на крајот ќе доведе до будење.

На крајот, единственото прашање што останува е како изгледа светот по будењето, дали еден ден ќе се врати на оној во кој сте живееле претходно или дали е поинаков.

Свет за нас целосно туѓ, во кој никој не би сакал да живее. Одлуката сега е целосно во наши раце.

Дали продолжуваме да дозволуваме здравствена диктатура или си ја враќаме слободата? Како и често во животот, исходот зависи од мнозинството.

Ако ова продолжи да се води од стравот, сето тоа ќе се сведе на фактот дека здравствената диктатура наскоро ќе го одреди нашето секојдневие.

 

Дали со земјата владее мафијата?

Со други зборови, Обединетите нации планираат повторно да го измислуваат светот според правилата на играта на мала, богата, но многу фина и тајна клика кои сакаат да се појавуваат како филантропи.

За волја на вистината, сепак, кликата, камуфлирана од невладините организации, не е ништо повеќе од мафија, бидејќи таа постои стотици години не само во Италија и Јапонија, туку речиси во целиот свет.

 

Едвард Сноуден: Земјата станува надзорна држава!

Едвард Сноуден, исто така, тврди дека владите на земјите го користат Ковид-19 за да прогласат нов светски поредок, за да го надгледуваат човештвото на невиден начин.

Сноуден предупреди на ова пред многу години, велејќи дека општеството ќе се движи кон автократија и дека тоа ќе се случи многу брзо.

На крајот, спроведувањето на агендата беше спроведена на речиси перфиден и паметен начин со создавање страв од она што всушност е антички вирус.

Стравот продолжува да се фокусира на вирусот, додека реалната опасност што ја носи вакцината не ја препознава населението. Сноуден вели:

„Како што се шири автократијата, се донесуваат закони за итни случаи, додека ние ги жртвуваме нашите права, ја жртвуваме и нашата способност да го запреме лизгањето во помалку либерален и помалку слободен свет.

Дали навистина верувате дека кога ќе заврши првиот бран, вториот бран, а можеби и 16-тиот бран, ќе завршат мерките?“

Сноуден посочува дека исто како и на 11 септември, Короната ќе се искористи за да се воспостават уште повеќе надзорни и безбедносни мерки кои нема да бидат демонтирани.

Секој треба да биде свесен за фактот дека владите на речиси сите земји сакаат кризи затоа што кога луѓето се плашат од нешто повеќе се подготвени да се откажат од својата слобода бидејќи веруваат дека владата ќе се грижи за се.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА