Доказ за графен-оксид во вакцините против Ковид-19

Доказ за графен-оксид во вакцините против Ковид-19

Проф.д-р. Пабло Кампра од Мадрид е вонреден професор со докторат по хемиски науки и диплома по биолошки науки

резиме

Овде го презентираме нашето истражување за присуството на графен во вакцините против Ковид. Направивме случаен скрининг на наночестички слични на графен видливи под светлосен микроскоп во седум случајни примероци од ампули од четири различни марки и споени слики со нивните спектрални знаци од вибрациите на РАМАН.

Користејќи ја оваа техника, позната како микро-РАМАН, успеавме да го одредиме присуството на графен во некои од овие примероци откако испитавме повеќе од 110 предмети за нивниот изглед како графика под светлосен микроскоп.

Од ова, беше избрана група од 28 објекти бидејќи и сликите и спектрите се согласуваат со присуството на дериватите на графен, врз основа на усогласеноста на овие сигнали со оние добиени од стандардите и научната литература.

Идентификацијата на структурите на графен оксид може да се смета за убедлива во 8 од нив поради високата спектрална согласност со стандардот.

За преостанатите 20 објекти, сликите споени со Раманови сигнали покажуваат многу високо ниво на компатибилност со неодредени графички структури, кои, сепак, се разликуваат од стандардот што се користи овде.

Ова истражување ќе остане отворено и ќе биде ставено на располагање на научната заедница за дискусија. Ги охрабруваме независните истражувачи, без конфликт на интереси или институционална вклученост, да преземат поцелосна контра-анализа на овие производи за да добијат подетално разбирање за составот и потенцијалниот здравствен ризик на овие експериментални лекови, потсетувајќи ве дека графените материјали имаат потенцијална токсичност. на луѓето и нивното присуство не е наведено во ниту една итна дозвола. На крајот од видеото има линк за преземање на извештајот.

Извор и повќе

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА