Симнете ја нашата Андроид апликација

Дали САД се во агонија?

Дали САД се во агонија?

Пол Крег Робертс е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Драги читатели,

нешто многу не-американско се случува во режимот на Бајден и низ целиот западен свет.

Во интервјуто за Вера Шарав што го објавив вчера, познатиот активист за човекови права го истакна извонредниот факт дека новоизбраните претседатели на западните влади издаваат наредби за Ковид, како да се диктатори.

Со други зборови, избраните шефови на држави во демократиите повеќе не ја разбираат нивната уставна улога и се подготвени да се обидат да ја остварат власта што легално или уставно ја немаат.

Овој факт подразбира дека населението и адвокатските комори и правните факултети, може да се навикнат на идејата за диктатор. Клаус Шваб, директор на глобалистичкиот Светски економски форум и застапник на „Големото ресетирање“, ја користи поставената „Ковид пандемија“ за да ги трансформира односите меѓу луѓето и владата во однос на надмоќ од страна на елитата. Шваб има многу сојузници, вклучително и Демократската партија во САД и Комисијата на ЕУ.

 

Нацистот во Овалната соба вели вака:

„Многумина од нас се фрустрирани од речиси 80 милиони Американци кои се уште не се вакцинирани, иако вакцината е безбедна, ефикасна и бесплатна.“ Зошто Бајден лаже кога е признат фактот дека вакцината не е ниту ефикасна ниту безбедна? Која е вистинската цел?

„Многумина од нас“ не ги вклучуваат милиони Американци кои се противат на опасната инјекција што не е вакцина. ГРНК акцините се експериментална технологија, чии последици се непознати. Официјалните бази на податоци за оштетување на вакцините во САД, Велика Британија и ЕУ покажуваат дека милиони луѓе се оштетени од вакцините, некои сериозно и трајно, а десетици илјади починале.

Многу експерти веруваат дека стапката на смртност од ефектите на инјекцијата што протеинот го ослободува во човечкото тело, каде што ги напаѓа виталните органи, ќе се зголеми со текот на времето.

„Многумина од нас“ не ги вклучуваат доверливите души кои веруваа во приказните и им беа дадени инјекции, како на пример еден од моите пријатели кој ја загуби употребата на нозете. Вакцинираните повредени сега знаат дека се измамени.

„Многумина од нас“ не ги вклучуваат вакцинираните на кои им е уверено дека се заштитени и кои сега дознаваат дека не се и кои треба да земаат засилувачки вакцини на секои 8 месеци. И тие сега знаат дека се измамени. И тие ќе научат дека биле измамени за зајакнувачките вакцини.

Значи, за кои „многумина од нас“ зборува Бајден? Дали мисли на Бил Гејтс, Клаус Шваб, Тони Фаучи? Што планира?

Ова е прашање за кое треба сериозно да размислите. Сосема е можно, како што вели Вера Шарав, западните елити да изберат да го искоренат мислењето дека владата е одговорна пред секого, освен нив. Всушност, ние, народот, сме одговорни пред елитата.

Работите се движат во оваа насока веќе некое време и сега елитите го имаат Ковид и поставуваат страв што им дава можност да го сменат обликот на западната влада.

За да одредите дали владата на Запад ќе продолжи да одговара пред народот, барем во теорија, или дали луѓето всушност ќе одговараат пред владата (т.е. елитата), треба да ги следите судовите.

Тешко е да се поверува дека елитата ќе посегне по власт без претходно да ги вклучи судовите, но гледаме дека судовите, барем првично, го ограничуваат преземањето на власта (> ЛИНК на англиска веб -страница).

Гледаме, исто така, гувернери на држави како се противат и државни обвинители го тужат режимот на Бајден (> ЛИНК на веб -страница на англиски јазик).

 

Режимот на Бајден вели дека ќе ги уништи тврдоглавите држави

Она што треба да не загрижува во врска со уредбата за вакцинација на Бајден не е само тоа што е противуставно, туку и дека нема ниту едно лице во правниот оддел на Белата куќа или во Одделот за правда на Бајден, кое разбрало или се потрудило да го советува Бајден дека Претседателот и агенциите за спроведување на законот не донесуваат закони. Конгресот ги донесува законите, без оглед дали ги донесува за посебни интереси или за луѓето. Бајден може да побара од Конгресот да донесе закони кои бараат задолжителна вакцинација, но тој не може да ги донесе.

Она што Бајден се обидува да го направи е она што се случи во древниот Рим кога Римскиот Сенат ги отстапи своите законски овластувања на Цезар.

Дали Конгресот на САД ќе се самоукине со тоа што ќе дозволи извршната власт да ги превземи своите законодавни овластувања?

Дали судовите ќе гледаат на друг начин и ќе дозволат да се појави диктатура?

Овие важни прашања наскоро ќе бидат решени, очигледно без американскиот народ да каже нешто.

Во Европа и Англија, луѓето излегуваат на улица протестирајќи против напорите за консолидација на тиранијата.

Но, не во Америка, во која живеат безгрижни, перени мозоци, индоктринирани овци.

Извор

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА