Симнете ја нашата Андроид апликација

Џонсон и Џонсон го повлекува предлогот за брзо одобрување вакцина во Индија

Џонсон и Џонсон го повлекува предлогот за брзо одобрување вакцина во Индија

Производителот на вакцини „Џонсон и Џонсон“ всушност поднел апликација за забрзано одобрување во Индија за нејзината вакцина против „Ковид

Откако владата беше помалку добронамерна кон фармацевтската индустрија во однос на правните прашања, отколку на пример, Европа, Џонсон и Џонсон се повлече.

Според извештаите на медиумите, индиската влада е особено заинтересирана да разговара за прашањата за одговорноста и можниот надомест со фармацевтските гиганти зад вакцините против корона.

Договорите што протекоа со Фајзер докажуваат дека производителите на вакцини во Европа, на пример, се ослободени од каква било одговорност - очигледно Индија не сака да и го олесни тоа така на фармацевтската индустрија.

Вакцината Џонсон и Џонсон не само што е поврзана со предизвикување на опасни згрутчувања на крвта, туку може да доведе и до Гилен-Баре синдром, нервна болест која е поврзана со парализа.

„Џонсон и Џонсон“ сега очигледно се обидува да ја ограничи штетата откако повлекувањето на апликацијата за одобрување во Индија стана топ објава на насловни страници низ целиот свет: Ретроспективно се однесува на откажувањето на планираните клинички студии за вакцини против корона во Индија.

На крајот на краиштата, тие не треба да се спроведуваат, апликацијата за забрзано одобрување на вакцината против „Ковид“ е повлечена. Но, тие сеуште разговараат со индиската влада, така што вакцината сеуште може да се понуди во земјата.

За разлика од Фајзер / БиоНТех и Модерна, Џонсон и Џонсон сеште нема поднесено апликација до американската ФДА за целосно одобрување на нејзината вакцина.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА