Џејк Казарек: 28-годишен бодибилдер почина 4 дена откако ја прими втората доза вакцина на Модерна

Џејк Казарек: 28-годишен бодибилдер почина 4 дена откако ја прими втората доза вакцина на Модерна

Рочестер, Њујорк - 28-годишен бодибилдер почина 4 дена по неговата втора доза на вакцината Модерна. Џејк Казмарек ја доби првата доза на 31 август, а втората на 28 септември. Набргу по втората вакцинација, тој развил различни симптоми. Тој неочекувано почина на 2 октомври.

Возачот на ФедЕкс ја постира својата картичка за вакцинација на денот по втората вакцинација:

Следниот ден, на 29 септември, тој објави објава на Фејсбук за несаканите ефекти од вакцинацијата. Можеби барал несакани ефекти за да се смири бидејќи имал некои симптоми:

Неколку дена подоцна, смртта на Џејк јавно ја објави неговата сопруга Сесилија Казмарак. Тој почина на 2 октомври само 4 дена по примањето на втората доза од вакцината Модерна:

Сесилија објави дека починал „неочекувано“:

Извор: Jake Kazarek: 28-Year-Old Body Builder Dies 4 Days After Second Moderna COVID-19 Vaccine

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА