Шокантно -  ЦДЦ сега ги наведува вакцинираните смртни случаи како невакцинирани

Шокантно - ЦДЦ сега ги наведува вакцинираните смртни случаи како невакцинирани

Д -р Џозеф Меркола е основач на Mercola.com. Остеопатски лекар, најпродаван автор и добитник на повеќе награди во областа на природното здравје, неговата примарна визија е да ја промени модерната здравствена парадигма, обезбедувајќи им на луѓето вреден ресурс за да им помогне да ја преземат контролата врз нивното здравје.

 

mercola.com

  • Според американските центри за контрола и превенција на болести, едно лице се смета за целосно вакцинирано само ако поминале цели 14 дена од втората инјекција во случај на Фајзер или Модерна, или 14 дена по првата доза на Јансен, иако над 80 % од смртните случаи по вакцинацијата се случуваат во овој временски период. Колку е погодно
  • Секој што ќе умре во првите 14 дена по инјектирањето се смета за невакцинирана смрт. Ова не само што непрецизно го надувува бројот на невакцинирани смртни случаи, туку исто така ги крие вистинските опасности од вакцинациите против КОВИД, бидејќи огромното мнозинство смртни случаи по вакцинациите се случуваат во првите две недели.
  • ЦДЦ, исто така, има две различни упатства за тестирање - едно за вакцинирани пациенти и едно за невакцинирани. За невакцинирани луѓе, ЦДЦ препорачува циклус ЦТ праг од 40, за кој е познато дека произведува лажно позитивни резултати. За вакцинираните лица, се препорачува КТ скенирање од 28 или помалку, што го минимизира ризикот од лажни позитивини.
  • ЦДЦ, исто така, ги крие неуспесите во вакцинацијата и го поддржува наративот за „невакцинирана пандемија“ со броење само на пробивните случаи што резултираат со хоспитализација или смрт.
    Болниците, исто така, пријавуваат болести што не се поврзани со КОВИД како КОВИД-19

 

Додека службениците за јавното здравје и мејнстрим медиумите тврдат дека пандемијата КОВИД-19 сега е „пандемија на невакцинираните“, сега знаеме дека ова тврдење се базира на многу погрешни статистики.

На прес -конференција во Белата куќа на 16 јули 2021 година, директорот на Центрите за контрола и превенција на болести, др. Рошел Валенски рече дека „над 97% од луѓето што доаѓаат во болница сега не се вакцинирани“. Неколку недели подоцна, во изјава од 5 август 2021 година, ненамерно се откри како всушност настанала оваа статистика.

Како што се испостави, ЦДЦ ги испитуваше податоците за приеми во болниците и смртноста од јануари до јуни 2021 година - период кога огромното мнозинство од американското население се уште не беше вакцинирано.

Но, тоа сега веќе не е така. ЦДЦ, исто така, игра со статистиката на други начини за да создаде лажен и неточен впечаток дека невакцинираните луѓе го сочинуваат најголемиот дел од инфекциите, хоспитализациите и смртните случаи. На пример, сега откривме дека властите сметаат дека секој што ќе умре во првите 14 дена по инјектирањето е невакциниран.

Ова не само што го зголемува бројот на невакцинирани смртни случаи, туку исто така ги крие вистинските опасности од вакцинациите против КОВИД, бидејќи огромното мнозинство смртни случаи од овие вакцини се случуваат во првите две недели. Сега овие смртни случаи се сметаат како невакцинирани смртни случаи, наместо да се бројат како смртни случаи од вакцината или пробивни инфекции на КОВИД-19!

 

Како ЦДЦ ги броји пробивните случаи

Според ЦДЦ, еден се смета за целосно вакциниран само ако поминале цели 14 дена од втората инјекција во Фајзер или Модерна или 14 дена по првата доза на Јансен. ЦДЦ го дефинира пробивот на вакцината на следниов начин:

Пробивната вакцинална инфекција се дефинира како откривање на САРС-КоВ-2 РНК или антиген во респираторен примерок добиен од лице ≥14 дена по добивањето на сите препорачани дози одобрена КОВИД 19 вакцина од американската Агенција за храна и лекови (ФДА).

Со други зборови, ако сте примиле доза на Фајзер или Модерна и сте развиле симптоми на КОВИД-19, сте хоспитализирани и / или умрете од КОВИД, ќе се сметате како невакциниран случај. Ако сте примиле две дози и сте се разболеле во рок од 14 дена, сепак ќе се сметате како невакциниран случај.

Проблемот со ова е што вакцинираните лица сочинуваат повеќе од 80% од хоспитализациите и смртните случаи, но овој факт е замаглен со дефиницијата и броењето на случаите. Навистина паметна и популарна стратегија на ЦДЦ за време на пандемијата беше да ги смени дефинициите и целните објави за да го поддржи нивното злобно прикажување.

На пример, ЦДЦ тивко ја промени дефиницијата за „вакцината“, очигледно во обид да се потврди назначувањето на генетските терапии против Ковид  како вакцини. Во архивирана верзија на терминот „вакцина“ од 26 август 2021 година, ЦДЦ го дефинира терминот како „производ што го стимулира имунолошкиот систем на една личност да произведе имунитет за одредена болест и да го заштити лицето од таа болест“.

Сепак, неколку дена подоцна на веб -страницата на ЦДЦ се појави нова дефиниција во која се наведува дека вакцината е „препарат што се користи за стимулирање на имунолошкиот одговор на телото за болести“. Разликите во дефинициите се суптилни, но јасни: во првата дефиниција, вакцината беше дефинирана како нешто што „создава имунитет“.

Меѓутоа, бидејќи вакцините против КОВИД-19 не се насочени кон спречување на инфекција, само за да се намали нивото на инфекција, очигледно е дека новата дефиниција е создадена за да ги покрие вакцините против КОВИД.

 

Различни упатства за тестирање за вакцинирани и невакцинирани лица

Не е само дефиницијата на ЦДЦ за пробивен случај што ги искривува податоците. Уште поопасен и нелогичен е фактот дека ЦДЦ има дури и две различни упатства за тестирање - едно за вакцинирани пациенти и друго за невакцинирани пациенти.

Од почетокот на пандемијата, ЦДЦ препорача праг на циклус за тестирање на ПЦР од 40. Ова е во спротивност со научниот консензус кој долго време вели дека циклусите над 35 дава 97% лажно позитивни резултати, што во основа го прави тестот неупотреблив.

Во средината на мај 2021 година, ЦДЦ конечно го намали препорачаниот број на циклусите, но само за пациенти кои примиле една или повеќе инјекции против КОВИД. Значи, ако ви е даден шприцот против Ковид, вашиот ПЦР-тест треба да се направи на  скен од 28 или помалку, според упатствата на ЦДЦ. Ако не сте вакцинирани, вашиот ПЦР-тест треба да се направи на 40 циклуси, што во голема мера ја преценува вистинската преваленца на инфекцијата.

Резултатот е дека невакцинираните луѓе кои се тестираат имаат многу поголема веројатност да добијат лажно позитивни резултати, додека оние кои се вакцинирани имаат поголема веројатност да добијат точна дијагноза на инфекцијата.

 

Само престој во болница и смрт се важни кај вакцината против Ковид

Но, тоа не е се. ЦДЦ, исто така, ги крие неуспесите од вакцинацијата и го поддржува наративот за „невакцинирана пандемија“ со броење само на пробивните случаи што резултираат со хоспитализација или смрт.

Со други зборови, ако сте ја примиле својата втора вакцина против Ковид пред повеќе од 14 дена и имате симптоми, не се сметате за чекор напред, освен ако не сте хоспитализирани и / или не умрете во болница од КОВИД-19, дури и ако сте биле позитивни. Накратко, може да се каже дека пробивните случаи на КОВИД се бројат само ако сите следни точки се вистинити:

  • Пациентот ја примил втората доза од шприцот на Фајзер и Модерна пред најмалку 14 дена (или една доза во случај на шприцот на Џонсон).
  • Пациентот се тестира позитивно за САРС-КОВ-2, користејќи циклуси од 28 или помалку за да се избегнат лажно позитивни резултати.
  • Пациентот е хоспитализиран со КОВИД-19 и / или умира во болница

 

Вакцинираните луѓе веројатно го сочинуваат поголемиот дел од престојот во болниците

Ако вакцинираните и невакцинираните луѓе не беа третирани со толку различни стандарди, веројатно ќе откриевме дека вакцинираните луѓе сега го сочинуваат најголемиот дел од престојот во болниците, што ја прави КОВИД пандемијата  вакцинирана пандемија. Експозе на „Епох Тајмс“ од 30 август 2021 година открива што навистина се случува на првите редови:

По серија тестови, на мојот пријател му беше дијагностициран панкреатит. Но, за бирократијата во болницата беше полесно да го регистрира приемот како случај со КОВИД ... Главните медиуми известуваат дека тешките случаи на КОВИД се јавуваат претежно кај невакцинирани луѓе ... Дали е тоа навистина точно?

Тоа сигурно не е случај во Израел, првата земја во која мнозинството граѓани целосно се вакцинирани против вирусот. Сега има една од највисоките дневни стапки на инфекција и повеќето луѓе кои се заразуваат со вирусот (77 до 83 проценти, во зависност од возраста) се веќе вакцинирани, според податоците собрани од израелската влада ...

По приемот, разговарав со медицинската сестра во одделот за КОВИД ... Медицинската сестра ми рече дека ги има и двете вакцини, но таа е загрижена: „Две третини од моите пациенти се целосно вакцинирани“, рече таа. Како може да постои такво несовпаѓање помеѓу она што ми го кажа медицинската сестра на одделот за КОВИД и она што го објавија главните медиуми? "

Суштината на проблемот е во тоа што САД не се ни се обидуваат да направат прецизно броење. Како што забележа Епох Тајмс, Центрите за контрола и превенција на болести јавно признаа дека немаат точни податоци.

Така, кога ќе слушнете дека бројот на случаи се зголемува и дека повеќето од нив се невакцинирани, треба да се запрашате: „Дали се овие луѓето кои биле вакцинирани еднаш и се разболеле, кои двапати се вакцинирале и се разболеле, или оние кои не биле“ воопшто вакцинирани? Без дополнителни детали, невозможно е да се знае што навистина се случува “, пишува Епох Тајмс.

Според доктор кој зборувал за Епох Тајмс, се што знаеме е дека „вакцините не се толку ефикасни како што ни рекоа здравствените власти. Ова е производ што не го прави она што треба да го направи. Треба да го спречи пренесувањето на вирусот, а тоа не го прави “.

 

Броење на не-КОВИД заболувања како случаи на КОВИД

Покрај тоа, болниците исто така пријавуваат болести кои не се поврзани со КОВИД како случаи на КОВИД. Како што пренесува Епох Тајмс:

Здравствените власти низ целиот свет го прават ова од почетокот на кризата со КОВИД. На пример, еден млад човек во округот Оринџ, Флорида, кој загина во сообраќајна несреќа минатото лето, првично беше класифициран како смрт од КОВИД од страна на државните здравствени службеници ...
А, градежен работник од средна возраст, кој падна од скали во Хрватска, исто така, се смета за смрт од КОВИД ... За да бидат работите уште понејасни, понекогаш дури и луѓето кои се тестирале негативно на КОВИД се сметаат за смртни случаи од КОВИД.

Земете го случајот со Метју Ирвин (26), татко на три деца од округот Јамхил, Орегон. Како што објави  КГВ8 Њуз, Ирвин отиде во итната помош на 5 јули 2020 година со болки во стомакот, гадење и дијареа. Но, наместо да го однесат во болница, лекарите го испратиле дома.
Пет дена подоцна, на 10 јули 2020 година, Ирвин почина. Иако неговиот тест за КОВИД беше негативен два дена по неговата смрт и неговото семејство им рече на новинарите и службениците за јавното здравје дека никој околу Ирвин нема симптоми на  коронавистот наводно му рекле на семејството дека обдукцијата не е неопходна бидејќи тој бил таму и Смртта е класифицирана како случај на коронавирус. На здравственото одделение во Орегон му беа потребни два и пол месеци за да ја поправи грешката.

Уште позабележителен пример за бројот на смртни случаи од КОВИД е старечкиот дом во Њу Џерси, кој има само 90 кревети и погрешно е наведено дека има 753 смртни случаи од КОВИД. Според портпаролот, имало помалку од дваесет смртни случаи таму. Со други зборови, бројот на смртни случаи беше преценет за 3.700 проценти.

 

Не плашете се од Делта варијантата ако не сте вакцинирани

Во интервју на 29 јуни 2021 година, Фаучи ја опиша Делта варијантата како „расипување на играта“ за невакцинираните луѓе и предупреди дека ќе го уништи невакцинираното население, додека вакцинираните луѓе ќе бидат заштитени од тоа. За жал, спротивното излегува во реалноста, бидејќи Делта варијантата кружи кај оние што ја примиле вакцинацијата против КОВИД.

Делта варијантата содржи три различни мутации, од кои сите влијаат на шилестиот протеин. Ова овозможува оваа варијанта да ги заобиколи имунолошките одговори на оние кои ја примиле вакцинацијата против КОВИД, но не и оние кои имаат природен имунитет што е многу поширок.

Во гостувањето на Фокс Њуз на 30 јуни 2021 година (видео), епидемиологот и кардиолог др. Питер Мекалоу истакнува дека Техничкиот брифинг објавен на 18 јуни во Обединетото Кралство јасно наведува дека вакцината не заштитува од Делта варијантата.

Причината за ова е што Делта варијантата содржи три различни мутации, сите во шилестиот протеин. Ова овозможува оваа варијанта да ги заобиколи имунолошките одговори на оние кои ја примиле вакцинацијата против КОВИД, но не и оние кои имаат природен имунитет што е многу поширок.

Сепак, Делта варијантата е далеку поблага од претходните варијанти, според Техничкиот брифинг на Обединетото Кралство на 18 јуни 2021 година. Ги прикажува податоците што покажуваат дека Делта варијантата, иако е повеќе заразна, е далеку помалку фатална и полесна за лекување. Како што изјави Меккалоу за Фокс Њуз:

Без разлика дали ќе бидат вакцинирани или не, пациентите ќе добијат многу благи симптоми, како настинка, кои се лесни за лекување ... За оние со тешки симптоми или висок ризик, можеме да користиме едноставни комбинации на лекови дома и да ги преминеме преку болеста. Значи, повеќе нема причина да се принудуваат вакцинациите.

Спротивно на ова со следната изјава на претседателот Бајден за време на состанокот на Градското собрание на Си -Ен -Ен во Синсинати, Охајо, кон крајот на јули 2021 година:

Имаме пандемија за оние кои не се вакцинирани. Тоа е толку основно, толку е едноставно. Секој што е вакциниран нема да биде хоспитализиран, нема да оди на одделот за интензивна нега и нема да умре. Нема да добиете КОВИД доколку ги имате овие вакцини.

Меѓутоа, Д-р Леана Вен, лекар за итни случаи и професор по здравствена политика и менаџмент во Милкен школата за јавно здравје на Универзитетот Џорџ Вашингтон во Вашингтон, му противречи на претседателот, велејќи дека ги довел во заблуда Американците со тоа што им рекол дека не ви треба маска ако сте вакцинирани или не можете да ја добиете или пренесете болеста. Како што пренесува Си-Ен-Ен:

Особено, Вен се спротистави на лажното тврдење на Бајден дека не би можеле да се инфицирате со Ковид-19 или Делта варијантата доколку сте вакцинирани. Навистина се разочарав, рече Вен. Добив впечаток дека одговараше на прашања како да помина еден месец. Тој навистина не навлегува во реалноста на терен. Мислам дека ги доведе луѓето во заблуда.

Си-Ен-Ен додаде, Вен му рекла на политичкиот коментатор Андерсон Купер дека „многу непознати одговори остануваат поврзани со Ковид-19 и дека се уште не е познато колку добро вакцинираните луѓе се заштитени од лесна болест ... ако сте вакцинирани, сепак би можеле да бидете заразни за другите луѓе.

 

Вакцинираните пациенти ги преплавуваат болниците ширум светот

Податоците од Обединетото Кралство, кои покажуваат дека Делта варијантата е многу поблага од претходните вируси САРС-КоВ-2, го поништува тврдењето дека избегнувањето сериозни болести е знак дека вакцината е ефективна. Бидејќи Делта варијантата обично не предизвикува сериозни болести, нема смисла да се припишат поблаги болести на вакцинацијата.

Но, ако Делта е најблага варијанта на коронавирусот до сега, зошто толку многу „вакцинирани“ завршуваат во болница? Дури и ако се уште немаме јасна потврда, ова може да биде знак дека е во игра подобрувањето зависно од антитела (АДЕ). Или, пробивањето на вакцините може погрешно да се пријават како откриени случаи.

Како и да е, податоците од реалниот свет од области со високи стапки на вакцинација против КОВИД покажуваат загрижувачки тренд. На пример, директорот на израелската здравствена служба, др. Шерон Алрој, објава на 1 август 2021 година, дека половина од сите КОВИД-19 инфекции се случиле кај оние кои биле целосно вакцинирани. Исто така, постојат знаци на посериозни болести кај оние кои биле целосно вакцинирани, особено кај оние над 60 години.

Неколку дена подоцна, на 5 август 2021 година, др. Коби Хавив, директор на болницата Херцог во Ерусалим, на Канал 13 Вести, извести дека 95% од сериозно болните пациенти со КОВИД-19 се целосно вакцинирани и дека тие сочинуваат 85% до 90% од вкупниот престој во болниците поврзани со КОВИД.

Во Шкотска, официјалните податоци за приемите и смртните случаи во болниците покажуваат дека 87% од луѓето кои починале од КОВИД-19 во третиот бран што започна во почетокот на јули, беа вакцинирани.

Во Гибралтар, каде што опфатот на вакцинација е 99%, случаите со КОВИД се зголемија за 2.500% од 1 јуни 2021 година, и во Исланд, каде што се вакцинирани над 82%, 77% од новите случаи на КОВИД се меѓу целосно вакцинираните.

ЦДЦ, исто така, откри дека целосно вакцинираните луѓе кои се инфицираат имаат исто толку вирусно оптоварување во носните пасуси како и невакцинираните луѓе кои се инфицираат. Истото беше откриено и во студија во Обединетото Кралство, чија препечатеност беше објавена во средината на август 2021 година. Ова значи дека вакцинираните се исто толку заразни како и невакцинираните.

Интересно, пред -печатна студија на Лансет, која ги испитуваше напредочните инфекции кај здравствените работници во Виетнам, кои примиле вакцинација против КОВИД од АстраЗенека, откри дека „вирусните оптоварувања на пробивните случаи на инфекција со Делта биле 251 пати повисоки од оние кои биле заразени со стари соеви откриени помеѓу Март и април 2020 година “.

Покрај тоа, тие не најдоа поврзаност помеѓу неутрализирачките нивоа на антитела предизвикани од вакцината и вирусното оптоварување или развојот на симптомите. Авторите пишуваат:

Пробивните инфекции на Делта варијантата се поврзани со високи вирусни оптоварувања, постојана ПЦР позитивност и ниско ниво на неутрализирачки антитела предизвикани од вакцината, што го објаснува преносот помеѓу вакцинираните лица.

 

Не се покажа дека сите вакцинирани луѓе биле вакцинирани

Како сето ова да не беше доволно, има уште еден нарушувачки фактор. Само затоа што ја примивте вакцинацијата против КОВИД не значи дека вакцинацијата е потврдена. Еден се смета за „вакциниран“ само ако шприцот против Ковид е внесен во медицинското досие, што понекогаш не е случај ако, на пример, посетите клиника за привремена вакцинација, возило или аптека. Како што пренесува Си -Ен -Ен:

Ако сте меѓу безброј луѓе кои не биле вакцинирани во ординација, вашиот доктор можеби нема евиденција за вакцинацијата.

За всушност да се квалификувате како „потврдена вакцинирана“ личност, мора да ја испратите вашата картичка за вакцинација до ординацијата на вашиот општ лекар и да ја внесете во вашето електронско досие за пациенти. Ако сте ја примиле вакцинацијата во аптека, ќе треба да покажете дека тие го препратиле вашиот сертификат за вакцинација до вашиот лекар. Ординациите на општите лекари потоа се одговорни за пренесување на податоците за вакцинација на нивните пациенти на државниот информативен систем за имунизација.

Сертификат за вакцинација презентиран од пациентот е прифатен само за вакцини против грип и пневмококи, а не за инјекции против КОВИД-19. Тоа значи дека се вакцинирате на местото за вакцинација пред неколку недели и сте хоспитализирани со симптоми на КОВИД. Се додека вашиот статус за вакцинација против КОВИД не е евидентиран во медицинскиот систем, вие не се сметате за „вакцинирани“.

Ова исто така може да ја фалсификува статистиката, бидејќи знаеме дека ЦДЦ го одредува статусот на вакцинација со споредување на мониторингот на случајот со САРС-КоВ-2 и податоците од CAIR2 користејќи идентификатори и алгоритми на индивидуално ниво.

Како што забележа Џон Зурло, директор за заразни болести на Универзитетот Томас Џеферсон, „Недостатокот на сигурни записи за вакцинација го отежнува разбирањето точно колку е ефикасна вакцината и колку приеми и смртни случаи во локалните болници се должат на пробивни инфекции од КОВИД-19. "

 

Ние сме во најголемата клиничка студија во медицинската историја

Конечно, треба да се запомни дека кампањата за инјектирање е дел од клиничка студија. Како и Др. Лидија Ангелова во неодамнешна статија во Оригиналната перспектива изјави:

Многу луѓе не се свесни дека учествуваат во најголемото клиничко испитување на нашето време. Тоа е затоа што Светската здравствена организација, здравствени службеници, политичари, познати личности и новинари промовираат експериментални медицински третмани (погрешно наведени како вакцини против КОВИД-19) како безбедни и ефикасни, кога во реалноста овие третмани се во раните фази на клиничкото истражување.

Ова значи дека нема доволно податоци за да се поддржат ваквите тврдења и дека луѓето што учествуваат се испитаници.

Како што може да се види од графиконот за Genuine Prospect, во нормални околности клиничкото истражување следи ригорозен протокол кој започнува со тестови за клеточни култури. Потоа следува тестирање на животни, а потоа ограничено тестирање на луѓе во четири фази. Во фаза 1 од тестовите за луѓе, вклучени се и набљудувани до 100 луѓе во период од една недела до неколку месеци.

Фазата 2 обично вклучува неколку стотици учесници и трае до две години. Во фаза 3, неколку стотици до 3.000 учесници се тестираат во период од една до четири години. Фазата 4 обично вклучува неколку илјади луѓе кои се набљудуваат најмалку една година или повеќе. По секоја фаза, податоците се испитуваат за да се процени ефикасност и негативни ефекти.

Во случај на „вакцини“ против КОВИД, распоредот за овие фази не беше почитуван. Повеќето студии од Фаза 3 завршија кон крајот на 2020 година, и секој што е вакциниран под итна лиценца од почетокот на вакцинацијата е дел од клиничкото испитување во Фаза 4, без разлика дали е свесен за тоа или не. И бидејќи студиите се во тек, едноставно не е можно да се дадат конечни изјави за безбедноста, особено за долгорочната безбедност. Како што забележува Ангелова:

Кога работев во Националниот институт за алергија и заразни болести (НИАИД), присуствував на курсот за етички и регулаторни аспекти на клиничките истражувања ... Првото правило што го научивме беше: „Клиничките истражувања мора да бидат етички“ ... Сите етички аспектите на клиничкото истражување се отфрлени со вакцините против КОВИД-19.
Луѓето треба да знаат дека никој не може да бара од нив да учествуваат во секојдневните активности како што се користење на јавен превоз, пазарење, одење на училиште, па дури и одење во болница. Луѓето треба да знаат дека ако одбијат да ги прифатат експерименталните медицински третмани, не треба да бидат казнети.

Масовната употреба на вакцини против КОВИД-19 и мерките КОВИД-19 ги ​​прекршуваат членовите 2, 3, 5, 9, 11, 12, 13, 18, 20, 25, 27 и 28 од Универзалната декларација за човекови права (УДХР)

 

Футв Медиа: Изворот, односно линкот се брише за 24 часа, поточно за 17 часа истекува. Д-р. Џозев Меркола е под притисок, уцена и цензура, со помош на алтернативните медиуми неговите објави се шират низ целиот свет. На ваквиот начин Д-р Меркола ги заобиколи сите пречки. Овој човек има рбет и е пример за сите лекари во светот. Името Меркола за нас е поим од првите редови!

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА