Симнете ја нашата Андроид апликација

Швајцарската полиција: „Ограничувањето на основните права е во спротивност со демократијата“

Швајцарската полиција: „Ограничувањето на основните права е во спротивност со демократијата“

Полициски службеници од цела Швајцарија во јавно писмо и на веб-страница до Швајцарската полициска асоцијација и до јавноста и го посочија она што го гледаат како „понегативен развој на настаните во општеството“ како резултат на ограничувањата за короната.

Во писмо до швајцарската полициска асоцијација, полицајците се изјаснија затоа што повеќе не беа подготвени тивко да ги спроведат сите мерки за короната.

Тие, исто така, формираа веб-страница наречена „Ние за тебе“ посветена на нивната кауза. Полицајците пишуваат:

„Доколку постои ризик мерките да се косат со интересите на јавноста и нивните основни права да бидат несразмерно ограничени, многу полицајци повеќе нема да бидат подготвени да ги спроведат“.

На нивната веб -страница пишува:

"Ние сме здружение на полицајци од сите кантони на Швајцарија. Покрај тоа, ние се обврзавме на демократската уставна држава да ги заштитиме и да ги поддржуваме основните права на сите според нашето знаење и убедување. Сепак, ние се повеќе ги набљудуваме негативни случувања во општеството, особено во директниот контакт со населението.

Ние исто така сме погодени како приватни лица, како татковци и мајки, браќа и сестри, синови и ќерки. Ги гледаме ограничувањата на основните права во оваа мера и во претходниот период во спротивност со пропорционалноста и најголемото добро на една демократија: слободата. Се поставува прашањето што ги оправдува овие ограничувања. На овие прашања треба да се одговори “.

Повеќе на : РТ за Германија

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА