Симнете ја нашата Андроид апликација

Човечкиот експеримент - Документарец на Шон Пен (цел филм)

Човечкиот експеримент - Документарец на Шон Пен (цел филм)

Раскажано од Шон Пен, документарниот филм „Човечкиот експеримент“ тврди за поврзаност помеѓу четири децении зголемена употреба на хемикалии во Соединетите Држави и здравствени проблеми како рак, спонтан абортус, аутизам и вродени дефекти.

Филмот исто така тврди дека Американскиот совет за хемија лобира од индустријата  720 милијарди долари годишно, кој ги има вџеб  политичарите и ги саботира обидите за донесување регулаторно законодавство.

Погледнете го целиот филм подолу

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА