Чариса Оливија Кламн 43,  разви сериозни крвни нарушувања набргу откако ја прими вакцината на Модерна

Чариса Оливија Кламн 43, разви сериозни крвни нарушувања набргу откако ја прими вакцината на Модерна

Алберта, Канада – Чариса Оливија Кламн, 43-години и се дијагностицирани повеќекратни крвни нарушувања како резултат на вакцината на Модерна

43-годишната жена сега се бори со тешка анемија (низок број на црвени крвни зрнца), белодробна емболија (згрутчување на крвта во белите дробови) и микро-згрутчување.

Чариса ја доби својата прва доза на Модерна на 14-ти мај и набргу потоа почна да се соочува со повеќе здравствени проблеми.

„Ја добив мојата прва доза на Модерна, а потоа ми се слоши. Канадското здраство рече дека е во ред да земам две различни вакцини, па можев да ја земам на Фајзер со која немав никакви проблеми во тоа време.

Но, тогаш она што почна да се случува е дека брзо станав многу анемична и почна со недостаток на железо, а потоа почна да влијае на целата моја крвна состојба“.

Чариса со сопругот и 4-годишниот син Чариса со сопругот и 4-годишниот син

Докторот на Чариса и дијагностицирал хемолитична анемија, автоимуно нарушување во кое црвените крвни зрнца се уништуваат од телото побрзо отколку што може да се направат.

„Мојот медицински лекар потврди дека вакцината го направи тоа. Јас сум ослободена од понатамошни вакцини што излегуваат“.

На Чариса сега и треба 24/7 помош за воспитување на нејзиниот четиригодишен син поради повредите од вакцината.

Мајката на едно дете неодамна излезе во јавноста со својата приказна:

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА