Чаи Кох Меу: Службеник на Министерството за здравство на Малезија почина 8 дена по засилувачката вакцина на Фајзер

Чаи Кох Меу: Службеник на Министерството за здравство на Малезија почина 8 дена по засилувачката вакцина на Фајзер

Малезија - Д-р Чаи Кох Меу, виш помошник-директор во Министерството за здравство на Малезија, почина 9 дена откако ја прими неговата засилувачка доза минатиот вторник.

58-годишникот неочекувано починал во сон на 17 ноември. Д-р Чаи отсекогаш се знаеше дека е во добра здравствена состојба и беше присутен на должност како и обично во МЗ на 16 ноември. Властите сега истражуваат дали причината за неговата смрт е поврзана со вакцината.

Министерството за здравство ги повика јавноста да се воздржат од шпекулации за смртта на вишиот помошник директор.

Првите две дози на д-р Чаи дојдоа од кинеската биофармацевтска компанија Синовак.

Генералниот директор за здравство д-р Нур Хишам Абдула рече дека Чаи ја завршил својата вакцинација против Ковид-19 со засилувачот на Фајзер на 9-ти ноември и не пријавил никакви невообичаени несакани ефекти потоа.

Тој, всушност, бил присутен на работа и дежурен вообичаено до 16 ноември.

Д-р Абдула во соопштението рече дека истрагата е во тек и ја повика јавноста да се воздржи од шпекулации за неговата ненадејна смрт.

„МЗ жали за смртта на еден од своите посветени и посветени службеници.

Испраќаме сочувство до сите членови на семејството на д-р Чаи Кох Меу“.

Извештај на малезискиот канал Астра Авани:

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА