Симнете ја нашата Андроид апликација

Целосно вакцинираните пациенти со Ковид-19 се лекуваат со Ивермектин додека невакцинираните се ставаат на респиратори

Целосно вакцинираните пациенти со Ковид-19 се лекуваат со Ивермектин додека невакцинираните се ставаат на респиратори

Четириесетгодишна медицинска сестра тврди дека целосно вакцинираните пациенти со „Ковид-19“ се лекуваат со ивермектин во болницата, додека не-вакцинираните пациенти „Ковид-19“ се сместени на респиратори

Ова тврдење беше изнесено за време на демонстрациите за слобода во Австралија каде медицинската сестра одржа говор пред присутните.

Ивермектинот е вообичаен лек што се користи за лекување на паразити, но има докази дека е ефикасен во лекувањето на наводната Ковид-19 болест. Лекот се користеше низ Индија и се чини дека значително го намали бројот на смртни случаи на милион луѓе.

Меѓутоа, кога Индија го смени курсот и ја воведе вакцината „Ковид-19“, наводните смртни случаи од Ковид-19 повторно почнаа да растат многу брзо.

Австралиската агенција за лекови им забрани на општите лекари да препишуваат таблети ивермектин за лекување на наводната Ковид-19 болест, што значи дека тврдењата на 40-годишната медицинска сестра, доколку се вистинити, се многу контроверзни.

Администрацијата за терапевтска стока (ТГА) во соопштението за печатот вели дека на матичните лекари им е дозволено да препишуваат ивермектин против Ковид-19 туку само за одобрени болести како што се шуга и одредени паразитски инфекции.

„Овие промени беа воведени поради загриженост за назначување орален ивермектин за наводна превенција или третман на Ковид-19“, се вели во соопштението на ТГА објавено во петокот, 10 септември.

Можеби се сеќавате на сцените на вестите на Би-Би-Си кои покажаа наводна криза со „Ковид-19“ во Индија. Оттогаш, земјата практично го збриша Ковид-19 во области каде што се користеше ивермектин.

Во Утар Прадеш, Индија, 33 области се прогласени за „без Ковид“. Од вкупното население од 241 милион, има само 199 активни случаи, а позитивната стапка на тестирање е 0,01% - статистички нула.

Утар Прадеш е сиромашна држава и, уште полошо, најнаселена во земјата со екстремно густо населени градови - најплодната средина што може да се замисли за пандемиски вирус - сепак тие го победија Ковид -19 со ефтин, широко достапен лек: ивермектин.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА