Симнете ја нашата Андроид апликација

Според ЦДЦ - Маските за лице не успеваат да го спречат КОВИД-19

Според ЦДЦ - Маските за лице не успеваат да го спречат КОВИД-19

ЦДЦ, Националниот институт за јавно здравје и животна средина на САД, призна дека маската за лице не прави многу за да се спречи ширењето на КОВИД-19. Владата е под зголемен притисок да го укине условот за заштита на лицето во САД.

 

Една нова студија спроведена од ЦДЦ покажува дека заштитата на лицето има незначителен ефект врз Ковид-19. Според студијата, заштитните маски  ги намалиле бројките на нови инфекции за 1,5 процент. Тие беа 0,5 проценти ефективни во првите 20 дена по воведувањето на задолжителната маска за лице и помалку од 2 проценти по 100 дена.

 

ЦДЦ рече дека сè уште препорачува да се носат маски за лице, иако центарот призна дека тоа не е важно статистички. Некои американски држави полека, но сигурно се враќаат во нормала со укинување на условот за носење задолжителната маска за лице.

 

Сега има 16 држави во САД кои веќе немаат барање за задолжителна маска. Немаше разлика во ниту еден графикон по укинувањето на мерката.

 

https://twitter.com/Breaking911/status/1368305015153164288?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1368305015153164288%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fus-gesundheitsbehoerde-mundschutz-schuetzt-nicht-vor-dem-coronavirus%2F

Извор: OAN

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА