Симнете ја нашата Андроид апликација

ЦДЦ доби преку 3,5 милиони долари бесплатна реклама од социјалните медиуми

ЦДЦ доби преку 3,5 милиони долари бесплатна реклама од социјалните медиуми

Стратегијата на САД Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ), кои го контролираат она што луѓето го гледаат за КОВИД на различни социјални медиуми, вклучително и Фејсбук, се финансирани со 3,5 милиони американски долари бесплатни реклами, според откритието на „Јудикл Воч“.

2.469 страници документи добиени преку барање за судско набљудување според Законот за слобода на информации ја прикажуваат комуникацијата помеѓу службениците на ЦДЦ и Гугл, Фејсбук, Твитер и Јутјуб, бидејќи тие ја прифаќаат стратегијата на ЦДЦ за контрола и планирана цензура на препораките за КОВИД до јавноста.

Само во една е-пошта, Фејсбук донираше 2 милиони долари на ЦДЦ во форма на бесплатно рекламирање за „вести поврзани со коронавирусот“.

Во друга е -пошта еден месец подоцна, ЦДЦ му се заблагодари на Фејсбук за уште еден милион долари бесплатни реклами.

„Овие документи покажуваат дека Фејсбук и ЦДЦ работат рамо до рамо за да управуваат со постојаното менување на наративот„ Ковид-19 “-што вклучува цензурирање на наводна„ дезинформација ““, рече Том Фитон, претседател на Јудикл Воч, во соопштението за печатот од Јудикл Воч

 

Извор: Judicial Watch: CDC Coordinated with Facebook On COVID Messaging and ‘Misinformation’; CDC Received Over $3.5 Million in Free Advertising from Social Media Companies

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА