Хрватскиот претседател ја осуди австриската коронска политика

Хрватскиот претседател ја осуди австриската коронска политика

Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ го опиша затворањето и наметнатата должност во Австрија во однос на хрватските медиуми како „катастрофа“ и „лудост“

Недела претходно, политичарот од хрватските социјалдемократи, Социјалдемократска партија Хрватске (СДП), предизвика дипломатски немир меѓу Загреб и Виена, откако индиректно ја спореди политиката на корона на Австрија со нацистичката ера.

Како резултат на тоа, Австрија минатата недела го повика хрватскиот амбасадор. Во понеделникот следеше повратниот тренер од Загреб - повикан е и австрискиот амбасадор во Хрватска.

Сепак, Милановиќ се извини за споредбата на фашизмот во понеделникот, но ние сите знаеме дека тоа го стори поради формалност.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА