Симнете ја нашата Андроид апликација

Холандија: Општ лекар испрати е-пошта и ги предупреди родителите за вакцинација против Ковид-19. Властите реагираа

Холандија: Општ лекар испрати е-пошта и ги предупреди родителите за вакцинација против Ковид-19. Властите реагираа

На крајот на минатиот месец, се дозна дека здравствениот инспекторат неодамна испратил амандманско писмо до лекарите кои дале „очигледно неточни“ информации за коронавирусот или вакцинитe против Ковид-19. Во 10 случаи, беше издадено заканувачки мерки.

Општиот лекар Хенк де Вос, исто така, доби писмо од надзорниот орган, откако им испрати информации на родителите за вакцинација на нивните деца од 12 до 17 години. Регулаторот откри дека неговата е -пошта содржи „збунувачки информации“ и дека е „застрашувачка“.

Моментот кога владата одлучи да ги вакцинира децата беше пресвртница за Де Вос. „Немаше апсолутно никаков позитивен ефект за овие деца. Решив да бидам покритичен “, вели општиот лекар.

Ги побара адресите на е -поштите на родители со деца на возраст од 12 до 17 години во својот систем и им испрати е -пошта. Тој напиша за вакциниација на децата:

„Сметаме дека ова не е добра идеја. Од една страна, бидејќи тоа не е соодветно истражено кај младите луѓе, и, од друга страна, бидејќи аргументот дека младите луѓе на тој начин би формирале „заштитен штит“ за постарите луѓе, не е само етички многу сомнително, туку и погрешно. "

„Понатаму, изјавата на министерот дека е апсолутно сигурна дека нема долгорочни несакани ефекти од вакцините е многу прерана; тоа е вакцина која е во општа употреба помалку од година и пол “, напиша Де Вос.

„Долгорочните несакани ефекти понекогаш се појавуваат само по 5 до 10 години. Така, можеби сеуште не се познати “, истакна матичниот лекар. Тој доби речиси исклучиво позитивни одговори на неговата е -пошта.

Два месеци подоцна добив писмо од регулаторот. „Она што ме загрижува е дека надзорниот орган добива само еднострана информација“, вели Де Вос, кој се приклучи на колективот лекари. „Колку што знам, регулаторот никогаш не се обиде да разговара со ниту еден од критичните лекари.

Извор: Huisarts kreeg inspectie op zijn dak nadat hij deze e-mail had verstuurd over vaccineren

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА