Симнете ја нашата Андроид апликација

Холандија: Матичен лекар во писмо ги опоменува родителите за вакцината

Холандија: Матичен лекар во писмо ги опоменува родителите за вакцината

Матичниот лекар Рамдас од Лелиштад испрати писмо до родителите на деца кои наскоро ќе добијат покана за „вакцинација против корона“ од РИВМ (холандски здравствен оддел).

„Со ова писмо би сакал да истакнам дека не ја поддржувам оваа покана“, пишува семејниот лекар. „Зборот вакцинација е заблуда.

Тоа не е вакцина, супстанцијата што се инјектира е мРНК серум “.

„Кога вашето дете ќе ја направи оваа вакцинација, тие се дел од голем медицински експеримент.

Никој не знае каква штета ќе предизвика ова на (подолг) период.

За овој лек се вели дека е безбеден, но никој не може да одговара за тоа “, рече Рамдас. „Ве молам донесете информирана одлука за вашето дете.

Тој добива голема поддршка. На пример, поранешната медицинска сестра Марга Булт пишува: „Каков разумен семеен лекар. Симнувам капа “.

Матичниот лекар се најде во насловните страници минатиот месец за одбивањето да им даде вакцини за корона на своите пациенти.

„Поради заклетвата што ја дадов, не можам да ви ја направам оваа инјекција. Не сум убеден дека ова нема да ви наштети “, напишал тој во писмото до пациентите кои имале право на инјекција.

„Дадов заклетва“, вели генералниот лекар. „Се заколнав дека ќе правам добро и нема да правам зло.

И не можам да гарантирам дека нема да наштетам на никого со вакцинацијата.

“Тој верува дека луѓето се во заблуда од владата, РИВМ и ОМТ. „За жал, станавме исплашени мали зајачиња со многу сомнителни политики.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА