Симнете ја нашата Андроид апликација

Француска актерка се соблече на „Француските Оскари“ во знак на протест против ограничувањата на Ковид (видео)

Француска актерка се соблече на „Француските Оскари“ во знак на протест против ограничувањата на Ковид (видео)

Актерката Корин Масиеро се соблече на сцената за време на церемонијата на доделување на наградите во Франција и го истури својот гнев поради затворањето на киносалите и другите културни институции од страна на владата во услови на кризата против „Ковид-19“

Церемонијата се одржа во театар, бидејќи гневот и фрустрацијата растеа меѓу актерите, музичарите и уметниците поради неподготвеноста на владата да одреди датум за повторно отворање на културните центри

На нејзините гради стоеше „без култура, нема иднина“, а на грбот беше „вратете ни ја уметноста Жан“, порака до премиерот Жан Кастекс.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА