Симнете ја нашата Андроид апликација

Франција - Заканувачки плакати за пратениците кои гласаја за пасошот за вакцинација

Франција - Заканувачки плакати за пратениците кои гласаја за пасошот за вакцинација

Во подземјето и на улиците во Франција, противниците на вакцинацијата поставија заканувачки плакати и налепници со лицата и имињата на пратениците кои го поддржаа законот за воведување на пасошот за вакцинација.

Веќе неколку недели на пратениците им се закануваат или ги обвинуваат дека се „предавници“ или „корумпирани“.

На социјалните мрежи повикуваат на „правење списоци“ или „подготовка на фудбалски стадиони за соочување со предавниците“ или повторно „пронаоѓање на значењето на гилотината“ ...

На пример, европратеничката Патриша Мирал ја доби следната порака: "Кажете им на другите европратеници да гласаат добро затоа што отсега ќе добивате вистински куршуми ... внимавајте каде одите.

„Никогаш нема да ни инјектирате вакцина".

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА