Симнете ја нашата Андроид апликација

Флорида ги повикува училиштата да се откажат од барањата за носење маски

Флорида ги повикува училиштата да се откажат од барањата за носење маски

Претходно оваа недела, министерот за образование на Флорида им наложи на сите училишта да ги отфрлат условите за носење на заштитни маски за следната учебна година

Според него, упатствата за маските „не влијаат на ширењето на вирусот“ и тие „може да ја нарушат наставата за некои ученици“.

Студијата под наслов „Маски за лице во ерата на КОВИД-19: хипотеза за здравјето“ доаѓа до заклучок:

„Постоечките научни докази ја доведуваат во прашање безбедноста и ефективноста на носењето маски за лице како превентивна интервенција за КОВИД-19.

Податоците сугерираат дека и медицинските и немедицинските маски за лице се неефикасни.

Се покажа дека носењето маски за лице има значителни негативни физиолошки и психолошки ефекти.

Овие вклучуваат хипоксија, хиперкапнија, отежнато дишење, зголемена киселост и токсичност, активирање на вознемиреност и стресни реакции, зголемување на стресните хормони, имуносупресија, замор, главоболки...

Долгорочните последици од носењето маски за лице може да предизвикаат влошување на здравјето, развој и прогресија на хронични болести и предвремена смрт ... “

 

Извор: Florida Education Minister Urges Schools To Drop Mask Mandates

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА