Учесниците во студијата против Ковид-19 и жртвите на вакцината сега прозборуваа за последиците

Учесниците во студијата против Ковид-19 и жртвите на вакцината сега прозборуваа за последиците

Таа само сакаше да помогне кога се пријави за тестирањата на вакцините против Ковид-19 на АстраЗенека во САД, но сега Брајане Дресен страда од несаканите ефекти од вакцинацијата и никој не сака да и помогне.

Дресен зборуваше на сослушувањето на тркалезната маса организирана од американскиот сенатор Рон Џонсон, Висконсин, во Вашингтон, заедно со други кои ги споделија своите повреди од вакцинацијата против Ковид-19.

Од Дресен, наставник во предучилишна возраст, до пилот, триатлонец и тинејџер, до татко на 16-годишен син кој починал откако бил вакциниран, сите ја кажале својата приказна за волонтерството за експериментите или едноставно речено, вакцинирањето - само за да потоа да претрпи доживотна штета, како во случајот со 16-годишното момче, кое почина.

„Медиумите не означија како „дезинформации“ и „противници против вакцинацијата“. Тие направија сè за да не дискредитираат “, рече подоцна Дресен во интервју за Дел Бигтри на „Хајвајр“.

Дресен изјави дека била повредена во експериментите пред една година, но дури сега зборува откако наишла на бран други луѓе со слични проблеми кои произлегуваат од вакцините. Таа се обрати до различни владини агенции, но беше игнорирана. Дури кога овие повреди почнаа да се појавуваат кај децата, таа сфати дека таа и другите треба да зборуваат јавно.

На тркалезната маса, расплаканиот Рамирез рече дека тој и неговиот син ги вакцинирале заедно бидејќи мислел дека тоа е „вистинската работа... тие рекоа дека е безбедно“. Сега одам дома во празна куќа “, рече тој.

Едно лице ја раскажуваше својата приказна - повеќето од нив липаат - секој/а опишува бројни невролошки и срцеви проблеми, но наместо да добијат помош, тие во основа се туркани настрана и игнорирани. Пилотот имал шест пункции на 'рбетот и две операции. Неговите лекари признале дека само вакцината или тешката траума на главата може да бидат причина за неговите симптоми.

„Моето тело нема да престане да се напаѓа себеси“, рече Дресен додека читаше писмо од пријател кој исто така беше повреден од експерименталната вакцинација. „Тоа ми одзеде сè: семејството, кариерата, животот.

Како што одминуваше состанокот, некои ги изразија своите сомнежи дека нешто ќе се случи надвор од она што беше кажано тој ден. Штом ќе заминеме од тука, ќе заборават што кажавме овде“, рече Рамирез.

Пред почетокот на тркалезната маса, Џонсон посочи дека доијден е да ги сослуша и затоа го одржува состанокот. „Кажувањето на вистината не е баш лесно во денешната култура на цензура“, рече Џонсон. „Може да се плати прилично висока цена... Навистина е штета што треба да ја имаме оваа тркалезна маса. Ако владините функционери, раководителите на нашите здравствени сектори, ја завршеа својата работа, да беа искрени и транспарентни со американската јавност, ние денес немаше да бидеме овде“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА