Симнете ја нашата Андроид апликација

Укинување на културaта, традицијата  и националната припадност

Укинување на културaта, традицијата и националната припадност

Малкумина знаат дека главниот поттикнувач на европската интеграција беше истиот човек кој го создаде планот за геноцид врз народите во Европа

Тоа е темна фигура чие постоење е непознато за масите, но елитите го сметаат за основач на Европската унија.

Неговото име е Ричард Николаус Куденхов-Калерги. Неговиот татко беше австриски дипломат по име Хајнрих фон Куденхов-Калерги (со врски до византиското семејство на Калергите) и неговата мајка Јапонката Митсу Аојама Калерги.

Благодарение на блиските контакти со сите европски аристократи и политичари, поради односите на неговиот благороден дипломатски татко и затоа што се пресели зад сцената, далеку од гламурот на јавноста, тој успеа да ги заинтересира најважните шефови на државите во неговиот план и да ги поддржуваат и да ги прави соработници за „Проектот за европска интеграција“.

Во 1911 година го основал движењето „Пан-Европа“ во Виена чија цел била создавање на нов светски поредок, чија цел била обединување на земјите под водство на Соединетите држави.

Европската интеграција треба да биде првиот чекор во воспоставување на светска влада. Чешките политичари Томаж Масарик и Едвард Бенеш, како и банкарот Макс Варбург, кој ги вложи првите 60.000 рајхсмарки, беа меѓу првите поддржувачи. Австрискиот канцелар Игназ Зајпел и следниот претседател на Австрија, Карл Ренер, тие беа одговорни за водење на „паневропското“ движење.

Подоцна, француските политичари како Леон Блум, Аристид Бриан, Алсиде Де Гаспери, итн, требало да им понудат помош.

Со подемот на фашизмот во Европа, проектот беше напуштен и движењето „Пан-Европа“ беше принудено да се распушти, но по Втората светска војна планот на Калерги стана еврејска масонска ложа, благодарение на трескавата и неуморна активност и поддршка од Винстон Черчил  и големите весници како Њујорк Тајмс, прифатени од владата на Соединетите држави. Подоцна ЦИА организираше да се заврши проектот.

 

Суштината на планот Калерги

Во својата книга „Практичен идеализам“, тој посочува дека жителите на идните „Соединети држави на Европа“ нема да се состојат од народите на Стариот континент, но како производи на расна мешавина, ќе бидат еден вид под-луѓе .

Тој јасно наведува дека европските народи треба да се мешаат меѓу Азијците и обоените раси, што резултира во мултинационално стадо со слаб квалитет, лесно контролирано од владејачката елита.

Калерги прокламира укинување на правото на самоопределување и последователната елиминација на нациите преку употреба на етнички сепаратистички движења и масовна миграција.

Со цел да ја направи Европа контролирана за елитата, тој сакал да ги трансформира народите во хомогена, мешана раса на црнци, белци и азијци. Но, која е оваа елита? Калерги фрла посебно светло на ова:

Човекот од далечната иднина ќе биде полу раса. Денешните трки и касти ќе станат жртви на зголеменото надминување на просторот, времето и предрасудите. Евроазиско-негроидна трка во иднина, надворешно слична на античкиот египет, ќе ја замени различноста на народите со разновидност на личности. (П.22 / 23)

Наместо да го уништи јудаизмот, Европа неволно го облагородуваше преку тој процес на вештачка селекција и го подигна за да стане водечка нација во иднината. Затоа, не е ни чудо што овој народ, изникнат од гетската зандана, се развива во интелектуално благородништво на Европа. Така, во моментот кога се распадна феудалното благородништво, добронамерната Промисла и даде на Европа, преку еманципацијата на Евреите, нова раса на благородништво по благодатта на духот. (стр.50)

Иако Калерги не е споменат во ниту еден учебник, неговите идеи се насоки на Европската унија. Верувањето дека европските народи треба да се мешаат со Африканци и Азијци со цел да се уништи нашиот идентитет и да се создаде единствена мешана раса која е основа на сите социјални стратегии за заштита на малцинствата.

Не од хуманитарни причини, туку заради директивите на бескрупулозниот режим што го поттикна најголемиот геноцид во историјата.

Наградата „Коуденхов Калерги“ се доделува на секои две години на Европејците кои се истакнале во промовирањето на овој криминален план. Ангела Меркел и Херман ван Ромпуј се меѓу оние на кои им е доделена наградата.

Запалувањето на геноцидот е исто така основа за тековните апели на Обединетите нации кои повикуваат Европа да прифати милиони имигранти за да ги поправи ниските стапки на наталитет во Европа.

Според извештајот под наслов „Миграција за зачувување“ * објавен од Одделот за население на Обединетите нации во Њујорк во јануари 2000 година, на Европа ќе и требаат 159 000 000 (сто и педесет и девет милиони) мигранти до 2025 година за да го реши намалувањето и стареењето на населението.

Може да се запрашаме за точните бројки на проценката на имиграцијата, бидејќи тоа не беше намерен план.

Она што е сигурно е дека ниската стапка на наталитет може лесно да се врати со соодветни, поддржувачки мерки за семејна политика.

Јасно е дека придонесот на странските гени не го штити нашето генетско наследство, туку овозможува да исчезне.

Единствената цел на овие мерки е целосно искривување на нашите народи, трансформирање во етничка група без национална, историска и културна кохезија.

Накратко, стратегијата на планот Калерги беше и е основа на официјалната владина политика за геноцид врз народите во Европа преку масовна имиграција.

Г. Брук Чишолм, поранешен директор на Светската здравствена организација (СЗО), покажува дека добро ја разбрал лекцијата на Калерги кога рече: „Она што сите раси треба да направат е да ја ограничат стапката на наталитет и да го охрабрат меѓурасниот брак кој има за цел да создаде единствена раса во светот што ќе ја контролира централна власт “.

 

 

Европскиот совет
Наградата „Коуденхов Калерги“ му припаѓа на претседателот Херман Ван Ромпуј

На 16 ноември 2012 година, на Претседателот на Европскиот совет, Херман ван Ромпуј, му беше доделена наградата „Куденхов Калерги“ за време на специјалниот состанок во Виена за одбележување на 90-годишнината од движењето Пан-Европа.

Наградата се доделува на секои две години на водечки личности за нивниот извонреден придонес во процесот на европско обединување.

Клучен фактор за освојување на наградата беше урамнотежениот пат по кој претседателот Ван Ромпуј ги исполни своите должности на новата позиција претседател на Европскиот совет создадена во Договорот од Лисабон.

Оваа особено чувствителна, водечка и координирачка улога ја оствари со дух на одлучност, истакнувајќи го и своето вешто посредување во европските работи и неговата немилосрдна посветеност на европските морални вредности.

За време на својот говор, г-дин Ван Ромпуј го опиша обединувањето на Европа како мировен проект. Оваа идеја, која беше и цел на работата на Коуденхов-Калерги, е сè уште важна дури и по 90 години.

Наградата го носи името на грофот Николас Куденхов-Калерги (1894-1972), филозоф, дипломат, автор и основач на движењето Пан-Европа (1923).

Куденхов-Калерги беше пионер на европската интеграција и преку својата работа ја приближи идејата за обединета Европа до пошироката јавност.

Добитници на наградата се германската канцеларка, Ангела Меркел (2010 година) и претседателот на Литванија, Ваира Вике-Фрајберга (2006 година.

 

 

Резиме

Ако погледнеме наоколу, се чини дека Планот на Калерги е целосно реализиран. Со нетрпение очекуваме да се спои Европа со Третиот свет.

Чумата на повеќерасните бракови произведува илјадници повеќерасни млади луѓе секоја година: Европејците се учат да го отфрлаат своето потекло и да се одречат од својот национален идентитет.

Слугите на глобализацијата се обидуваат да нè убедат дека негирањето на нашиот идентитет е прогресивен и хуманитарен чин.

Сега е попотребно да се соочиме со лагите на системот и да го разбудиме револуционерниот дух на Европејците. Секој мора да се соочи со вистината дека европскиот интегритет претставува геноцид. Немаме друг избор, алтернативата е самоубиство.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА