Симнете ја нашата Андроид апликација

Увид во новото нормално

Увид во новото нормално

 1. Грипот сега се нарекува Корона
 2. Цензурата сега се нарекува проверка на факти
 3. Критиката сега се нарекува говор на омраза
 4. Нетолеранцијата сега се нарекува толеранција
 5. Тиранијата сега се нарекува мерка
 6. Уцената сега се нарекува слободна волја
 7. Слепиот следбеник сега значи солидарност
 8. Тоталитаризмот сега се нарекува владеење на правото
 9. Државната пропаганда сега се нарекува Телевизија
 10. Разумниот сега се нарекува несовесен
 11. Здравиот човек сега е закана
 12. Лобистот сега се нарекува експерт
 13. Фашистот сега се нарекува антифашист
 14. Малцинство доминира со мнозинството
 15. Антирасизмот сега е расизам
 16. Долу е горе
 17. Војната е мир
 18. Слободата е ропство
 19. Незнаењето е вистина

Добредојдовте во „новата нормалност“ - ништо тука веќе не е „нормално“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА