Симнете ја нашата Андроид апликација

Убиецот во крвотокот: „Шилестиот Протеин“

Убиецот во крвотокот: „Шилестиот Протеин“

Од Мајкл Вaјтни: Тој е познат геополитички и социјален аналитичар со седиште во државата Вашингтон. Ја започна својата кариера како независен граѓански новинар во 2002 година и се залага за искрено новинарство, социјална правда и светски мир. Тој е научен соработник во Центарот за истражување на глобализацијата

„Ковид беше заговор против здравјето и животот од самиот почеток. „Ковид“ е профитабилна агенда и агенда за проширување на произволната владина власт над луѓето. Треба да има масовни тужби и масовни апсења на оние кои ги блокираат ефективните лекови за Ковид и наметнуваат смртоносна вакцина. “- Пол Крег Робертс, поранешен помошник секретар на Министерството за финансии под претседателство Роналд Реган

Шилетиот протеин е „уникатно опасен“ трансмембрански фузиран протеин кој е суштински дел од вирусот САРС-КоВ-2. „ Шилстиот протеин игра клучна улога во продирањето во клетките на домаќинот и во активирањето на инфекцијата. Исто така, ги оштетува клетките во облогата на зидовите на крвните садови, предизвикувајќи згрутчување на крвта, крварење, масивно воспаление и смрт.

Да се ​​каже дека шилестиот протеин е само „опасен“ е огромно потценување. Тоа е потенцијално смртоносен патоген што веќе уби десетици илјади луѓе.

Значи, зошто производителите на вакцини го избраа шилестиот протеин како антиген што треба да предизвика имунолошки одговор во телото?

Тоа е прашање од милион долари, затоа што, во практична смисла, шилестиот протеин е отров. Сега го знаеме тоа од истражувањата направени во Институтот Салк. Еве резиме на резултатите:

„Истражувачите и соработниците на Салк покажуваат како протеинот ги оштетува клетките и потврдуваат дека КОВИД-19 е првенствено васкуларна болест. .... Вирусот САРС-КоВ-2 го оштетува и напаѓа васкуларниот систем (познат и како циркулаторниот систем) на клеточно ниво ... Научниците кои проучувале други коронавируси долго време се сомневале дека шилестиот протеин придонесува за оштетување на васкуларните ендотелијални клетки, но ова ова е првпат да се документира процесот… ... само шилестиот протеин беше доволен за да ја предизвика болеста. Примероците од ткиво покажаа воспаление во ендотелните клетки што ги обложуваат sидовите на пулмоналните артерии. Тимот потоа го повтори овој процес во лабораторија со изложување на здрави ендотелијални клетки (артерии) на протеинот. Тие покажаа дека шилестиот протеин ги оштетува клетките со врзување на AЦЕ2 рецепторите... „Ако ги отстраните способностите за репликација на вирусот, тој се уште има големо штетно влијание врз васкуларните клетки, едноставно поради неговата способност да го насочи овој АЦЕ2 рецептор, Ес- протеински рецептор, кој сега е познат благодарение на КОВИД.

Се сеќавате како сите се смееја на Трамп кога рече дека инјектирањето на белило за домаќинство ќе го излечи „Ковид“? Што е поинаку вовде?

Не е поинаку, и што и да е скромната заштита што ја нудат вакцините во однос на имунитетот, таа е бледа во споредба со ризиците што ги претставуваат за личното здравје и преживувањето.

Дали забележавте што рече авторот за избивање на вирусот и напуштање на протеинот?

Тој рече: „

Се уште има големи штетни ефекти“, што значи „згрутчување на крвта, крварење и тешко воспаление“. Со други зборови, шилестиот протеин е смртоносен дури и без вирусот. Д-р Бајрам Бридл (вирусен имунолог и вонреден професор на Универзитетот во Гелф, Онтарио) го сумира како што следува:

„Направивме голема грешка. Мислевме дека шилестиот протеин е одличен антиген, но не знаевме дека самиот протеин е токсин и е патоген протеин. Значи, кога ги вакцинираме луѓето, случајно ги вакцинираме со токсин “.

Размислете за тоа една минута. Ова е многу голема работа, ова е клучното парче од сложувалката што недостасуваше во изминатите 15 месеци. Исто како што респираторниот вирус ја криеше вистинската смртоносна активна состојка во „Ковид“ (шилестиот протеин), немилосрдната возбуда околу масовната вакцинација го прикрива очигледниот проблем со самите вакцини, имено дека тие создаваат супстанца што „може да предизвика болест“.

Тоа е буквално дефинирање на предизвикувачко заболување. Шилестиот протеин е токсин што предизвикува болест и претставува сериозна и препознатлива закана за здравјето на оние што се вакцинираат. Вреди да се напомене дека Бридл е истражувач за вакцини, кој доби државен грант од 230.000 американски долари минатата година за истражување на развој на вакцина против КОВИД. Тој е запознаен со науката и внимателно ги избира своите зборови. Терминот „патоген“ не е наменет да ги возбуди луѓето, туку да опише точно како протеините произведени од вакцината комуницираат во крвотокот. И начинот на кој тие комуницираат е со предизвикување сериозно оштетување на клетките во поставата на крвните садови, што може да доведе до болест или смрт. Еве повеќе од истиот напис:

Како што многумина сега знаат, проблемот лежи во структура која му овозможува на вирусот, првично добиен од лилјаци, не само да навлезе во човечките клетки, туку и да испушти отров наречен шилест протеин. Повеќето вакцини против „Ковид“ ги упатуваат клетките на нашето тело да произведуваат ист протеин. Ова е направено со надеж дека антителата развиени против него ќе ги спречат најштетните ефекти на вистинскиот вирус. Постојат некои докази дека тоа е случај кај некои луѓе.

Но, постои и проблем што неодамна го откри канадскиот истражувач др. Бајрам Бридл, кој доби грант од 230.000 американски долари од владата на Онтарио минатата година за истражување на развојот на вакцина против Ковид. Шилестиот протеин произведен од вакцината не работи само локално на местото на вакцинацијата (во рамениот мускул), туку исто така влегува во крвотокот и се транспортира до многу други места во телото преку крвотокот.

Претходно доверливи експерименти со животни, во кои беа следени радиоактивни траги, покажуваат дека вакцината стигнува речиси насекаде, вклучувајќи ги и надбубрежните жлезди, срцето, црниот дроб, бубрезите, белите дробови, јајниците, панкреасот, хипофизата, простатата, плунковните жлезди, цревата, 'рбетниот мозок, слезината, желудникот, тестисите, тимусот и матката. Износите се мали и обично исчезнуваат за неколку дена. Меѓутоа, се поставува прашањето дали овој механизам игра улога во илјадниците смртни случаи и повреди пријавени кратко време по вакцинацијата против Ковид, и дали самата болест може да доведе до исти долгорочни последици кај некои луѓе како и во тешките случаи.

Ова е најважното прашање: какво долгорочно влијание ќе имаат овие вакцини врз населението во целина? Еве повеќе од истиот напис:

Некои истражувачи велат дека вакцината може да биде повеќе изложена на ризик отколку вистинскиот вирус кај здрави луѓе. Ова е особено точно за младите луѓе чиј имунолошкиот систем успешно се справува со вирусот. Спротивно на тоа, вакцината содржи уред кој го штити механизмот за шилести протеини од непосредно уништување на телото со цел да го стимулира имунолошкиот одговор.

Повторувам, "Вакцината има уред што го штити механизмот на шилестиот протеин од непосредно уништување на телото со цел да го стимулира имунолошкиот одговор".

Што треба да значи тоа? Дали тоа значи дека шилестиот протеин произведен од вакцината ќе трае неограничено и постои ризик од можно разгорување во одреден момент во иднина, ако се појави друг вирус или имунолошкиот систем е ослабен? Дали на вакцинираните ќе им се постави Дамоклов меч над нив додека не умрат?

Д-р Џуди Миковиц се согласува. „Миковиц верува дека вакцината против КОВИД-19 е био-оружје што го уништува вродениот имунитет и ги обвинува луѓето за брзиот почеток на исцрпувачката болест и прераната смрт. Таа, исто така, се сомнева дека многумина ќе умрат прилично брзо. „Тоа нема да значи дека треба да живееш и да страдаш засекогаш“, вели таа. „Тоа ќе значи: пет години страдај и умирај.“ (Mercola.com)

Дали е тоа можно? Дали може да има невиден пораст на смртни случаи директно поврзани со овие експериментални вакцини во следните неколку години?

Се надеваме дека не, но без долгорочни безбедносни податоци, тоа не може да се каже со сигурност. Сето тоа е голема игра за погодување, и тоа е една од причините што многу луѓе одбиваат да се вакцинираат. Еве повеќе од Бридл:

Јас сум голем поборник за вакцинацијатс, (рече д -р Бридл), но ... приказната што ќе ја раскажам е малку страшна. Тоа е врвна наука. Во изминатите неколку дена имавме некои витални научни информации што конечно ја воспоставија врската, така што ние - и јас и некои клучни меѓународни вработени - сега точно знаеме зошто се појавуваат овие проблеми .

Еден од овие проблеми е што кога ќе влезе во крвотокот, само шилестиот протеин е речиси целосно одговорен за оштетување на кардиоваскуларниот систем. Кога прочистениот протеин се инјектира во крвта на лабораториски животни, тој предизвикува секакви кардиоваскуларни оштетувања и може да ја премине крвно-мозочната бариера и да предизвика оштетување на мозокот.

На прв поглед, тоа не изгледа премногу загрижувачки бидејќи ги вбризгуваме овие вакцини во рамениот мускул. Претходно, се мислеше дека овие вакцини се однесуваат како и секоја друга конвенционална вакцина: тие стигнуваат само до местото на инјектирање и остануваат во нашето рамо. Дел од протеинот оди во локалните лимфни јазли за да го активира имунолошкиот систем.
Но - и тука стапува во игра најсовремената наука, и тука станува страшно - барањето за информации од јапонскиот надзорен орган ми даде на мене и на неколку меѓународни вработени пристап до таканаречената студија за биодистрибуцијата. Тоа е првпат научниците да можат да видат каде одат вакцините со гласник РНК по вакцинацијата; со други зборови, дали е сигурна претпоставка дека тие ќе останат во рамениот мускул? Краткиот одговор е: апсолутно не. Многу е загрижувачки. Шилестиот протеин влегува во крвта и циркулира неколку дена по вакцинацијата "(Научник за вакцини:" Направивме голема грешка "", Конзервативна жена)

Дали ја добивте студијата за биодистрибуција од Јапонците? Ме зафркаваш? Тие тврдат дека ФДА ги стави овие експериментални вакцини во употреба со „нова технологија“ пред да имаат најмала идеја каде супстанцијата во вакцината ќе заврши во телото. Ако тоа не е криминална негрижа, што е тоа? Дали сакате доказ дека нашите регулатори се контролирани од индустријата што треба да ја надгледуваат? Еве го!

Еве повеќе од напис за детска здравствена одбрана на истата тема:

... во важни студии - таканаречени студии за биодистрибуција, кои тестираат каде инјектираниот препарат се шири во телото и во кои ткива или органи се акумулира - Фајзер не ја користеше комерцијалната вакцина (BNT162b2), туку се потпираше на " Замена „гРНК што протеинот наречен луцифераза го произведе….
Регулаторните документи исто така покажуваат дека Фајзер не ги исполнил индустриските стандарди за управување со квалитетот за време на претклиничките студии за токсикологија на нејзината вакцина, бидејќи клучните студии не биле во согласност со Добрата Лабораториска Практика (ДЛП)….

Овие резултати покажуваат дека Фајзер се обидувал да го забрза развојот на вакцината под притисок на пандемијата, рече Даниел О’Конор, основач и извршен директор на ТријалСајт. „Предизвикот е дека процесите како Добрите Лабораториски Практики се од најголема важност за квалитетот и конечната безбедноста на пациентите. Доколку се прескокнат вакви важни чекори, анализата на ризик-корист мора да биде задолжителна. "... Оригинален наслов - (" Pfizer Skipped Critical Testing and Cut Corners on Quality Standards, Documents Reveal ", Children's Health Defence)

Ајде да видиме дали точно го сфатив тоа: Вакцината „Ковид“ беше одобрена иако „Фајзер не ги следеше стандардите за индустриски стандарди за управување со квалитетот“ и иако „важните студии не беа во согласност со Добрата Лабораториска Практика?“

Дали се уште мислите дека овие вакцини се безбедни? И станува полошо. Погледнете го ова:

... Документите добиени од научниците преку Законот за слобода на информации (ЗСИ) открија претклинички студии кои покажуваат дека активниот дел од вакцината (гРНК липидни наночестички) - кои произведуваат протеин - не останува на местото на инјектирање и околното лимфоидно ткиво, како што првично претпоставуваа научниците, но се шири широко во телото и се акумулира во различни органи, вклучувајќи ги и јајниците и слезината. "(" Pfizer Skipped Critical Testing and Cut Corners on Quality Standards, Documents Reveal ", Children's Health Defence)

Како што рековме порано, вакцината треба да биде „локализирана“;  да останува во областа каде што е инјектирана. Но, таа теорија се покажа како погрешна, исто како што беше погрешна теоријата дека шилестиот протеин е добар антиген. Буквално има илјадници смртни случаи и други повреди за да се докаже „лажноста“ на оваа теорија, и ќе има уште многу пред да заврши оваа кампања. Еве повеќе:

Истражувањата сугерираат дека ова може да доведе до производство на скок протеин на несакани места, вклучувајќи го мозокот, јајниците и слезината, што може да го поттикне имунолошкиот систем да ги нападне органите и ткивата, што може да доведе до оштетување и сериозни проблеми во врска со генотоксичноста и репродуктивноста ризици од токсичност поврзани со вакцината. („Pfizer прескокна критичко тестирање и пресече катчиња за стандарди за квалитет, откриваат документи“, Детска здравствена одбрана)

Така оди насекаде. Каде и да тече крв, така протекуваат протеините. Дали младите жени навистина сакаат да ги имаат овие смртоносни протеини во нивните јајници? Дали мислите дека ова ќе ви даде подобри шанси да забремените или безбедно да го добиете вашето дете? Ова е лудо до тој степен што, искрено, е незамисливо. Еве повеќе:

Истражувањата сугерираат дека протеинот е во состојба да добие пристап до клетките во тестисите и да ја наруши репродукцијата на мажите ...
Покрај тоа, генетскиот код на вирусот содржи инсерти што го прават „крајно веродостојно“ дека протеинот може погрешно да се претопи во прион (како што беше обвинет за болест на кравско лудило во 1980 -тите), предизвикувајќи огромно оштетување на мозочните клетки и ќе го зголеми ризикот од болести како Алцхајмерова и Паркинсонова ... “

Се надеваме дека читателите ќе почнат да разбираат колку навистина се ризични овие вакцини. Тоа е буквално прашање на живот и смрт. Како што вели Бридл:

Одамна знаеме дека шилестиот протеин е патоген ... Тоа е токсин. Може да предизвика штета во нашето тело кога е во оптек. Сега имаме јасни докази дека самата вакцина и протеинот влегуваат во крвотокот.
Штом тоа се случи, протеинот може да се закачи за рецепторите на тромбоцитите и клетките што ги обложуваат нашите крвни садови. Затоа, парадоксално, може да доведе до згрутчување на крвта и крварење. „И, се разбира, срцето е вклучено како дел од кардиоваскуларниот систем“, вели Бридл. Затоа гледаме проблеми со срцето. Протеинот исто така може да ја премине крвно-мозочната бариера и да предизвика невролошко оштетување ...

Накратко, ... направивме голема грешка. Не сме го сфатиле тоа до сега. Не сфативме дека случајно ги вакциниравме луѓето со отров преку вакцинацијата.

„Грешка?“ Ја нарекува „грешка“? Тоа мора да е потценување на векот!

Ајде да дојдеме до точка: ова не се вакцини, туку систем за испорака на шилести протеини. За жал, 140 милиони Американци веќе се вакцинирани, што значи дека можеме да очекуваме драматично зголемување на исцрпувачките болести како што се згрутчување, крварење, автоимуни заболувања, тромбоза на мозокот, мозочен удар и срцев удар. Степенот на човечкото уништување со кое сега се соочуваме е немерлив.

Дали некогаш имало поголема закана за човештвото од „Ковид“ вакцината ?

 

Извор: The Killer in the Bloodstream: the “Spike Protein”

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА