Симнете ја нашата Андроид апликација

Три од вакцините всушност содржат ДНК (не само РНК)

Три од вакцините всушност содржат ДНК (не само РНК)

Различните вакцини за КОВИД што се брзаат на пазарот не функционираат како традиционалните биолошки средства (вакцини) и се лажно прикажани и регулирани како такви

Традиционалните вакцини воведуваат ослабени форми на целен вирус во врска со про-воспалителни адјуванси и други хемикалии. Овие нови вакцини за гРНК, аденовирус и ДНК го користат „софтверот“ на вирусот и го принудуваат телото да направи копии од него. Професорот Џонатан Гершони од израелскиот универзитет во Тел Авив објаснува дека три вакцини против „Ковид“ на пазарот се всушност ДНК вакцини.

Вакцините направени од Спутник В, АстраЗенека и Џонсон и Џонсон содржат ДНК (не само РНК) што влегува во јадрото на човечките клетки за на крајот да ги преведе и реплицира лабораториските протеини. Индија доби нова ДНК вакцина произведена од Зидус Кадила; ќе се вика ЗиковД.

Оваа вакцина содржи помалку ДНК од другите ДНК вакцини и оваа ДНК не е замаглена со вирусен вектор (аденовирус). Во овие вакцини, 1.200 аминокиселински редослед на шилестиот протеин од коронавирусот е содржан во плазмид и се администрира интрадермално во трикратен, тримесечен протокол, користејќи течност со висок притисок што содржи ДНК.

 

Експерименти со гени, клеточно репрограмирање и уништување на вродениот имунолошки систем

„Ковид“, вакцините со аденовируси, содржат ДНК од изманипулираниот протеин. Овие вакцини тајно ја пренесуваат ДНК-та на биолошкото оружје со тоа што го кријат во плик од аденовирусот.

Откако ДНК-та на шилестиот протеин го заобиколи вродениот имунолошки систем, неговите генетски упатства се запишуваат во човечките клетки, предизвикувајќи масовно производство на лабораториски изработени протеини.

Фармацевтските медиуми и проверувачите на факти продолжуваат да лажат за експерименталната наука која ги менува гените зад новите вакцини против Ковид. Тие едногласно тврдат дека вакцините не ја менуваат човечката ДНК ниту го менуваат генетскиот израз.

Сепак, овие вакцини се генетски експерименти чија цел е да ги направи луѓето зависни од ажурирањата на вакцините; вакцинациите се дизајнирани да го пробијат вродениот имунолошки систем за да го сменат начинот на кој клетките го читаат генетскиот код на телото.

Вакцините ја вбризгуваат ДНК-та на протеинот во клетката со користење на аденовирусot за да го поткопаат вродениот имунолошки одговор. ГРНК вакцините  користат липидни наночестички за да ги сокријат упатствата и да ги вметнат во рибозомите на клетката.

Во раните фази на инфилтрацијата на имунолошкиот систем, овие вакцини не предизвикуваат доволно одговори на Т-клетките за да произведат доволен број Т-помошник-1, Т-помошник-2 и мемориски Б-клетки. Бидејќи вродениот имунолошки систем не е изложен на целиот вирус, вклучително и пликот и нуклеокапсидот, на овој начин имунолошкиот систем страда. Овој нецелосен и потиснат имунолошки одговор го подготвува телото за сериозни болести во случај на повторна инфекција.

 

Нема гаранција дека овие експерименти за промена на генот ќе бидат привремени

Во оваа нова технологија за вакцини, гласник РНК, или ДНК на странски, лабораториски изработен шилест протеин, се воведува во телото за да ја отфрли природната протеинска синтеза на погодените клетки.

Откако овој природен процес на транскрипција е променет со вакцините, нема гаранција дека клетките повеќе нема да го користат овој странски код. Не постојат студии што мапираат каде шилестите протеини мигрираат во телото, колку долго можат да опстојуваат, или дали нивната репликација бесконечно ја менува синтезата на протеините и станува дел од човечките клетки или ДНК-та.

Бидејќи ДНК-та не е во состојба да се транскрибира сама по себе, вакцините за ДНК треба да внесат туѓа ДНК во јадрото на човечката клетка. Ова му овозможува на гласни-РНК-та да направи копија од ДНК за еднократна употреба и да подготви инструкции за синтеза на протеини во рибозомот.

РНК-та има способност да комуницира со рибозомите на клетката и е одговорна за кодирање на видот на протеин што клетката би требало да го произведе.

Ако се откријат доминантните мутации на протеинот во природата, производителите на вакцини можат да ја проучат таа ДНК и повторно да ја направат алатката за ДНК и гРНК во нивните вакцини за да ги реплицираат новите секвенци на шилестиот протеин кај луѓето секоја година.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА