Тајното тераформирање на нaшата земја

Тајното тераформирање на нaшата земја

Некои чудни работи се случуваат на земјата кои, од човечка перспектива, немаат вистинска смисла

Луѓето никогаш не би им го направиле на другите луѓе она што може да се види под површината...

На пример, ако го погледнете износот на финансискиот долг кој се зголемува низ целиот свет. Во овој момент станува збор за трилиони долари и евра. Се чини сосема неразбирливо и апсурдно е луѓето да плаќаат толку многу долгови кон други луѓе. Покрај тоа, ова создава огромна зависност од пари, што речиси потсетува на систематско ропство.

На ова се додава и индустриското уништување на земјата, како што е проектот Athabasca oil sands во Алберта, Канада. Во овој проект изгорени се неверојатни површини на земјата кои се големи колку Кинескиот ѕид.

Масовното уништување на шумите во планините на Апалачките планини во Амазон и несфатливата рамнодушност кон Фукушима се исто толку неразбирливи. Сето ова има смисла само ако замислите дека постои движечка сила зад овие акции, кои се целосно рамнодушни кон екосистемот на земјата и кои имаат различни алтернативи.

 

Вештачки создадените климатски промени

Во медиумите, ваквите „подобрувања“ се прикажуваат како неопходни за адаптација на климатските промени. Климатските промени се погрешен термин овде, бидејќи климата се менува на места на нашата планета со илјадници години. Понекогаш е студено во оваа област на земјата и повторно топло илјадници години подоцна.

Така, може да се зборува само за локални миграциски и природни климатски промени, кои природата со векови ги сметала за важни и неопходни за регулирање на екосистемот. Помислете на дождот, на пример.

Неопходно е да цвета флората и фауната. Сепак, дождот не секогаш се појавува на исто место, инаку на нашата земја би имало само џунгла и пустина.

Дождот идеално треба да се појави насекаде еднаш, за што повеќе да може да цвета и расте, не е многу различно да се гледаат климатските промени. Но, кој има интерес да го прикаже ова сосема поинаку да ги прикаже природните мерки на природата како лоши и опасни?

Наместо да и веруваат на природата, тие испраќаат илјадници авиони кои прскаат хемиски траки и други хемикалии и честички за да ги потиснат климатските промени. Но, со поблиска проверка, се случува токму спротивното. Многу европски земји сега се толку далеку што веќе не се случува вистинско и континуирано лето, како што некогаш постоело од мај до септември (потврдени хемиските траги! Хемиски анализи на дождовницата во Чешка: алуминиум, бариум итн.)

Сепак, тоа не се случи преку климатски промени, туку преку мерки за запирање на хипотетички климатски промени со вештачки климатски промени.

 

Но, кој стои зад ваквата агенда?

Често се вели дека елитата, стоте најбогати луѓе во светот, ги предизвикуваат сите овие мерки, од птичји грип и корона до хемиски траки и климатски промени, само за да ја променат земјата и негативно да манипулираат со природата. Но, дали е тоа навистина така? Кои се можностите?

Па, дека ова доаѓа од елитата може да се следи наназад до парите, но кој ја контролира елитата, Билдербергерите, лидерите и иницијаторите на таканаречениот Нов Светски Поредок или таканаречената Длабока Држава?

Дали постои длабока држава која ја контролира државата без тие всушност да бидат свесни за тоа, т.е. тајна глобална држава зад глобалната држава? Е.М. Николај и Х.Л. Џанг објаснува како визија за иднината во Timeline Collapse & Universal Ascension: „Без да им биде познато на повеќето, стана исклучително јасно околу 2025 година дека владите всушност ја редизајнираат земјината атмосфера, океаните и електромагнетната мрежа на планетата] да се олесни употребата на скаларна и звучна технологија на начини кои беа штетни, а во некои случаи и глобално штетни“.

 

Тераформирачки проекти на земјата

Сите споменати проекти за тераформирање се толку огромни што бараат сложена соработка помеѓу владата и индустријата. Самата сума на финансиски инвестиции е толку огромна што не можете ни да ја замислите оваа сума на пари.

 

Природата се смета за одговорна

На овој начин се забрзува уништувањето на животната средина и во текот на оваа природа се претвора во оружје со термини како: климатски промени, озонска дупка, птичји грип, кравјо лудило, свински грип, грип на лилјаци итн. на овој начин не само што природното електромагнетно поле на земјата се промени неповолно, туку и го претвори времето во оружје.

Во врска со употребата на технологија за преобликување на електромагнетната средина на Земјата, Фергусон му укажува на Николај дека можеби најуништувачката употреба на таквата технологија што ја направи нашата атмосфера „одредена за оружје“ е употребата на самата земја „како медиум за пренос. од масивни скаларни и електромагнетни бранови на енергија кои би можеле тивко да се користат за енормно деструктивни цели насекаде во светот“.

Свеста за можноста за принудување на земјите да склучуваат договори за трговски и воени капацитети може да се визуелизира со читање за невидени аномални циклони, цунами, поплави, суши и бизарни пожари. Тие го обвинуваат глобалното затоплување за овие настани, што, пак, гарантира повеќе геоинженеринг. Читајте меѓу редови.

 

Човештвото или нашата земја умира

„До средината до крајот на 2010 година, речиси и да немаше регион на земјата што не беше засегнат од новојонизираната и метализирана атмосфера или, од падот на честичките што влијаеше на јонизацијата на системот на електромагнетната мрежа на земјата. Самата Земја и нејзината атмосфера беа и сега се идеален медиум за пренос на огромни бранови на скаларна енергија, што може да се користи за контрола на временските обрасци и природните појави или да се насочи и емитува со речиси прецизна прецизност и разорни последици“.

Овде треба да се разгледаат неколку работи. Овие проблеми можеме да ги игнорираме колку сакаме, но тие нема да исчезнат, туку дополнително ќе ги влошат еколошките и социјалните манипулации. Нашето сегашно популарно разбирање за тоа како се управува со светот не дава објаснување за таквите грозоморни злосторства против мајката природа што ние на крајот сме жртви.

Владите се префрлаат на усогласеност, се преземаат мерки кои го навредуваат целото човештво и се спроведуваат проекти кои сè повеќе ја трансформираат природата и земјата.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА