Симнете ја нашата Андроид апликација

Сухарит Бакди: Оваа вакцинација припаѓа пред трибунал

Сухарит Бакди со итен апел - Испитајте крв пред вакцинацијата!

Проф. Бакди зборува за несаканите ефекти на вакцинацијата кај повеќе од 30% од пациентите

Ова се искуства на пријател лекар. Бакди препорачува секој што е вакциниран - или мора - да се вакцинира, да направиа Д-димерен тест пред и потоа кај својот лекар.

Секој треба претходно да го испита згрутчувањето на крвта ако размислува да се вакцинира. Подолу можете да прочитате зошто и кој нов проект го планира проф. Бакди.

Загриженоста што е одамна изразена дека вакцинациите против корона можат да влијаат на згрутчување на крвта и да доведат до тромбоза сега се потврдени, според Сухарит Бакди.

 

 

Бројките се застрашувачки и ги надминуваат дури и најлошите очекувања.

На специјалистичката прес-конференција на фондацијата „Лекари за просветлување“, што се одржа во Хамбург на 27-ми мај 2021 година и се занимаваше со темата „Ковидни вакцини: Неопходност, ефективност и безбедност“, професорот Сухарит Бакди, исто така, даде многу предавање.

Тој исто така изјави дека ќе бидат надминати најстрашните стравувања во врска со несаканите ефекти од вакцинациите против корона. На видеото од 13:30 па натаму, тој го коментира ова.

Бакди препорачува секој што ќе се вакцинира - или кој мора да се вакцинира - да направи Д-димер тест пред и потоа кај неговиот лекар.

Ова не чини многу (приближно 10-14 евра), но во случај на какви било компликации, тоа може да послужи како доказ дека штетата е предизвикана од вакцинациите и со тоа да се поткрепат можните идни побарувања за штета.

Сухарит Бакди е германски специјалист за микробиологија и епидемиологија на инфекции. До пензионирањето беше професор на Универзитетот Јоханес Гутенберг во Мајнц и од 1991 до 2012 година шеф на истиот институтот за медицинска микробиологија и хигиена.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА