Симнете ја нашата Андроид апликација

Студија: Целосно вакцинирани здравствени работници носат 251 пати повеќе вирусно оптоварување...

Студија: Целосно вакцинирани здравствени работници носат 251 пати повеќе вирусно оптоварување...

Од Питер А. МекKалоу, М.Д., МПХ за childrenshealthdefense.org

Пред-објавување на престижната група за клинички истражувања на Универзитетот Оксфорд, објавено на 10 август во „Лансет“, покажа дека вакцинираните луѓе имале 251 пати повисоко ниво на вирусот KОВИД-19 во нивните ноздри отколку невакцинираните луѓе.

Револуционерен препечатен труд од престижната група за клинички истражувања на Универзитетот Оксфорд, објавен на 10 август во Лансет, содржи алармантни резултати катастрофални за усвојувањето на вакцината против Ковид.

Студијата покажа дека вакцинираните луѓе имале 251 пати повисоко ниво на вирусot KОВИД-19 во ноздрите од оние кои не биле вакцинирани.

Додека вакцинацијата ги ублажува симптомите на инфекцијата, им овозможува на вакцинираните да носат невообичаено високо вирусно оптоварување без претходно да се разболат, што потенцијално ќе ги направи пресимптоматски супер-ширaчи.

Овој феномен може да биде причина за шокантните епидемии по вакцинацијата кај силно вакцинираните популации ширум светот.

Авторите на студијата, „Chau et al., Демонстрираа широк неуспех и пренос на вакцината под строго контролирани услови во затворена болница во градот Хо Ши Мин, Виетнам.

Научниците ги прегледаа здравствените работници на кои не им беше дозволено да ја напуштат болницата две недели. Податоците покажаа дека целосно вакцинирани вработени - околу два месеци по инјектирање на вакцината Оксфорд / АстраЗенека КОВИД -19 (АЗД1222) - ја добиле  Делта варијантата и веројатно ја пренесоа на нивните вакцинирани колеги.

Тие речиси сигурно ја пренесоа инфекцијата Делта на подложни невакцинирани лица, вклучително и нивните пациенти. Редоследот на соевите потврди дека работниците се заразиле едни со други со САРС-КоВ-2.

Ова е во согласност со набудувањата направени од Фаринхолт и неговите колеги во Соединетите држави, и во согласност со она што директорот на Центрите за контрола и превенција на болести призна дека вакцините против КОВИД-19 не можат да го спречат пренесувањето на САРС-КоВ-2.

На 11 февруари, Светската здравствена организација ја објави ефикасноста на вакцината АЗД1222 против развојот на симптоматска инфекција САРС-КоВ-2 со 63,09%. Заклучоците на студијата Чау (Chau et al ) ги поддржуваат предупредувањата од водечките медицински експерти дека делумниот, нестерилизирачки имунитет на трите озлогласено „протекувачки“ вакцини против КОВИД-19 резултираше со вирусно оптоварување 251 пати повисоко од 2020 година во споредба со примероците за пред-вакцинацијата овозможени од САРС- КоВ-2.

Со тоа, имаме важен дел од сложувалката што објаснува зошто појавата на Делта е толку масивна: Целосно вакцинирани лица учествуваат како пациенти со КОВИД-19 и дејствуваат како моќни супер-ширачи на инфекцијата, слична на тифус.

Вакцинираните луѓе предизвикуваат концентрирани експлозии на вируси во нивните заедници, поттикнувајќи нови распрснувања на КОВИД. Вакцинираните здравствени работници се речиси сигурни дека ќе ги заразат своите колеги и пациенти, предизвикувајќи страшна колатерална штета.

Продолжената вакцинација само ќе го влоши овој проблем, особено кај лекарите и медицинските сестри кои се грижат за пациентите во ризик.

Здравствените системи треба веднаш да го укинат барањето за вакцинација, да направат попис на вакцинирани работници против КОВИД-19 кои се имуни на Делта и да го земат во предвид влијанието на моментално вакцинираните здравствени работници како потенцијална закана за пациентите и работниците со висок ризик.

Ставовите и мислењата изразени во оваа статија се на авторите и не ги одразуваат ставовите на детската здравствена одбрана.

 

Извор: Study: Fully Vaccinated Healthcare Workers Carry 251 Times Viral Load, Pose Threat to Unvaccinated Patients, Co-Workers

Превод: Футв Медиа

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА