Симнете ја нашата Андроид апликација

Студија: Вакцинациите против КОВИД ја зголемуваат делта инфективноста

Студија: Вакцинациите против КОВИД ја зголемуваат делта инфективноста

mercola.com

  • Според Центрите за контрола и превенција на болести во САД, луѓето кои рано се вакцинираат против КОВИД се изложени на зголемен ризик од сериозни заболувања на КОВИД
  • Ова може да биде знак дека се случува зајакнување зависно од антитела (АДЕ), или едноставно може да покаже дека заштитата е во најдобар случај ограничена на неколку месеци
  • Неодамнешното истражување предупреди дека Делта варијантата „може да развие целосна отпорност на вакцини за шилести диви видови“. Ова може да доведе до најлошото сценарио што ќе ги остави оние што примале вакцинација со Фајзер подложни на потешки заболувања кога се изложени на вирусот.
  • Со цел „да остане еден чекор пред вирусот“, владата на Бајден сега размислува да препорача засилувачка вакцинација пет месеци по првите две дози, наместо да чека осум месеци како што беше претходно сугерирано.
  • Податоците од Израел покажуваат дека ефективноста на вакцинацијата на Фајзер се намалила од првичните 95% на 39% кон крајот на јули 2021 година, кога видот Делта станал доминантен. САД. Администрацијата за храна и лекови очекува секоја вакцина да биде најмалку 50% ефикасна во споредба со плацебо.

Официјалната слика за вакцинацијата против КОВИД-19 брзо се менува овие денови. Потребен е само еден месец за да помине од „Ако сте вакцинирани нема да добиете КОВИД, вклучително и Делта варијантата“ до „Луѓето кои биле вакцинирани рано се изложени на зголемен ризик да развијат тежок КОВИД.

Од самиот почеток, јас и многу други здравствени работници предупредивме на можноста овие вакцинации да предизвикаат зајакнување зависно од антитела (АДЕ); Х. ситуација во која вакцинацијата охрабрува е каскада од компликации на болеста, а не заштита од нив. Ова може да резултира со средба со дивиот вирус што ве прави повеќе болни отколку ако не сте биле „вакцинирани“.

Иако немаме дефинитивен доказ дека се појавува АДЕ, постојат сомнителни докази дека може да се случи. Податоците што покажуваат дека оние кои се вакцинирале порано оваа година, сега се изложени на зголемен ризик од развој на тешка инфекција, може да бидат таков знак. Барем ова е показател дека заштитата што ја обезбедуваат вакцинациите е многу привремена и трае само неколку месеци.

Ова има смисла кога ќе земете во предвид дека телото е програмирано да произведува само еден вид антитела против одреден шилест протеин. Штом шилестиот протеин или други елементи на вирусот ќе почнат да мутираат, заштитата радикално се намалува. Уште полошо, вакцината го олеснува вистинското производство на варијантите бидејќи е „пропустлива“ и нуди само делумна, неефикасна имунолошка заштита.

Природниот имунитет е далеку подобар затоа што кога ќе се опоравите од инфекцијата, вашето тело ќе направи антитела кон сите пет протеини во вирусот, како и мемориски Т -клетки, кои се уште ќе бидат присутни кога ќе се намали нивото на антителата. Ова ви дава далеку подобра заштита што најверојатно ќе трае цел живот, освен ако не ја нарушите имунолошката функција.

Вистинските податоци од Израел го потврдуваат ова. Тие покажуваат дека луѓето кои примиле вакцинација против КОВИД имаат 6,72 пати поголема веројатност да се заразат отколку луѓето со природен имунитет.

ЦДЦ признава дека имунитетот на вакцините не трае

Во извештајот од 20 август 2021 година, БПР наведе:

„Податоците што ќе ги објавиме денес и следната недела покажуваат дека вакцината против инфекцијата САРС-Ков-2 опаѓа“, започна директорката на ЦДЦ ... таа ги наведе извештаите од меѓународните колеги, вклучително и од Израел, „кои укажуваат на зголемен ризик од сериозни болести кај оние кои биле вакцинирани рано. '

Не плашете се, истите луѓе кои се обидоа да им продадат имунитет на Американците преку вакцинација и ветија дека ќе ги вратат слободите што ги намалија, имаат план и не оставаат многу простор за личен избор.

Имајќи ги во предвид овие грижи, планираме Американците да ги зајакнат вакцинациите почнувајќи од следниот месец за да ја максимизираат заштитата од вакцинацијата. Нашиот план е да го заштитиме американскиот народ и да останеме чекор пред овој вирус, сподели Валенски ...
Директорот на ЦДЦ речиси се чини дека признава дека ефективноста на вакцината е привремена и нејзината заштита е ограничена во постојано променливата средина.

Директорот на ЦДЦ речиси се чини дека признава дека ефективноста на вакцината е привремена и нејзината заштита е ограничена во постојано променливата средина.

Со оглед на овие наоди, ние сме загрижени дека сегашната силна заштита од сериозни инфекции, хоспитализации и смртни случаи може да опадне во наредните месеци. Ова е особено точно за луѓето кои се изложени на поголем ризик или кои биле вакцинирани порано во фазите на нашата вакцинација, објасни Валенски ...

Почнувајќи од 20 септември, Американците кои ги добија своите две дози на вакцина од Фајзер и Модерна пред најмалку осум месеци, ќе имаат право на зајакнувачка вакцинација. Стрелките назад кон „нормалното“ општество се поместуваат понатаму и понатаму. Кога Американците, особено оние што ги направија првите вакцини, ќе имаат доволно? "

 

Податоците покажуваат брзо намалување на имунитетот од вакцинација

Всушност, израелските податоци покажуваат дека вакцинацијата на Фајзер се намалила од првичната ефикасност од 95% на 64% во почетокот на јули 2021 година и 39% кон крајот на јули кога Делта варијантата  станала доминантна. Американската ФДА очекува секоја вакцина да биде најмалку 50% ефикасна.

Податоците за студијата на Фајзер дури покажаа брзо намалена ефикасност на 13 март 2021 година. Уредникот на БМЈ, Петар Доси, разговараше за ова на блог на 23 август 2021 година.

До петтиот месец од студијата, ефективноста се намали од 96% на 84%, и тоа намалување не може да се должи на појавата на Делта варијантата , бидејќи 77% од учесниците во студијата беа од Соединетите држави, каде што Делта варијантата не се појави дури месеци подоцна. Ова сугерира дека без оглед на новите варијанти, КОВИД шприцот има многу привремен ефект.

Покрај тоа, додека израелските власти тврдат дека вакцинацијата на Фајзер е се уште ефикасна во спречување на хоспитализации и смртни случаи, многумина кои примаат двојна вакцинација завршуваат во болница и дека веќе гледаме промена на стапките на хоспитализација.

Набљудувајте ги невакцинираните и оние кои примиле инјекција или две. На пример, во средината на август, 59% од тешките случаи на СОВИД се евидентирани кај Израелците кои примиле две инјекции против КОВИД.

 

Вакцинираните лица над 50 години со зголемен ризик од сериозни инфекции

Податоците од Обединетото Кралство покажуваат сличен тренд кај оние над 50 години. Во оваа возрасна група, 68% од приемите во болница и 70% од смртните случаи од СОВ се делумно и целосно „вакцинирани“.

 

 

80% од престојот во болницата со Ковид во Масачусетс се вакцинирани

Податоците од американските центри за контрола и превенција на болести, исто така, поставуваат прашања за придобивките од вакцинацијата против КОВИД. Помеѓу 6 јули и 25 јули 2021 година, 469 случаи на КОВИД се откриени во појава во округот Барнштајл, Масачусетс.

Од луѓето кои биле позитивни на тестирање, 74% примиле две вакцини против КОВИД и се сметале за „целосно вакцинирани“. И покрај употребата на различни стандарди за дијагностика за невакцинирани и вакцинирани луѓе, неверојатни 80% од престојот во болница поврзани со КОВИД, исто така, беа во оваа група.

Иако имунолошките серуми на Фајзер-БиоНТех БНТ162б2 ја неутрализираа Делта варијантата, некои имунолошки серуми на БНТ162б2 го загубија неутрализирачкиот ефект и ја зголемија инфективноста кога четири вообичаени мутации беа воведени во доменот за врзување на рецепторите (РБД) на Делта варијантата (Делта 4+). ~ bioRxiv. 23 август 2021 година

ЦДЦ, исто така, потврди дека целосно вакцинираните луѓе кои се инфицираат имаат исто толку големо вирусно оптоварување во носните пасуси како и невакцинираните луѓе кои се инфицираат, докажувајќи дека нема разлика помеѓу двете во однос на ризикот од пренесување.

Ако статусот на вакцинација не влијае на потенцијалниот ризик што го носите за другите, зошто ни се потребни документи за вакцинација? Според епидемиологот Харвард Мартин Кулдорф, овој доказ зборува против потврдите за вакцинација. Тие очигледно не можат да гарантираат безбедност, како што беше докажано со епидемии каде стапката на вакцинација беше 100%. Примерите вклучуваат епидемии на крстаречки брод „Карневал“ и кралицата Елизабета, предводник на британската морнарица.

 

Студијата предвидува дека вакцинацијата со Фајзер ќе ја зголеми инфекцијата на Делта

Една студија објавена на 23 август 2021 година на серверот за печатење bioRxiv сега предупредува дека Делта варијантата „може да развие целосен отпор кон вакцини против шилести диви видови“. Ова може да доведе до најлошото сценарио каде што оние кои примале вакцинации од Фајзер може да се разболат посериозно доколку бидат изложени на вирусот. Како што објаснуваат авторите:

Иако имунолошките серуми на Фајзер-БиоНТех БНТ162б2 ја неутрализираа варијантата Делта, некои имунолошки серуми на БНТ162б2 ја загубија својата неутрализирачка активност и ја зголемија инфективноста кога беа воведени четири вообичаени мутации во доменот за врзување на рецепторот (РБД) на Делта варијантата (Делта 4+).
Единствените мутации во Делта НТД беа вклучени во зголемената инфективност од имунолошките серуми на БНТ162б2. Серуми од глувци имунизирани со Делта-Шила, но не со шила од див тип, ја неутрализираа Делта варијантата 4+ без да ја зголемат инфективноста.

Со оглед на фактот дека, според базата на податоци ГИСАИД, веќе се појави варијанта на делта со три слични РБД мутации, неопходно е да се развијат вакцини кои штитат од такви целосни пробивни варијанти.

 

Проактивната употреба на вакцинации против КОВИД предизвикува опасни мутации

Сега е јасно дека раните предупредувања за масовната вакцинација за време на активната појава се вистинити. Не се невакцинираните кои ги водат мутациите, туку вакцинираните бидејќи инјекциите едноставно не ја спречуваат инфекцијата.

Крајниот резултат, ако продолжиме вака, ќе биде неблагодарна работа со постојани инјекции за да бидеме во чекор со падот на ефикасноста во целина и појавата на варијанти отпорни на вакцини. Како што е објавено во Live Science:

„Мутациите отпорни на вакцините против коронавирусот се со поголема веројатност да се појават кога голем дел од населението е вакцинирано и преносот на вирусот е висок ... Со други зборови, ситуација многу слична на моменталната ситуација во Соединетите држави.
Математичкиот модел, објавен на 30-ти јули во списанието Scientific Reports, симулира како стапката на вакцинација и стапката на пренос на вируси во одредено влијание на популацијата,  варијантите на САРС-КоВ-2 доминираат во пределот на вирусот ...

Кога вирусниот пренос е низок, сите мутанти отпорни на вакцини што се појавуваат имаат помали шанси да се шират и затоа се со поголема веројатност да изумрат, вели главниот автор Фјодор Кондрашов, кој раководи со лабораторија за еволутивна геномика на Институтот за наука и технологија Австрија.

Овие резултати не се изненадувачки за оние што се запознаени со претходните истражувања што го покажаа истото. Како што е објаснето во статијата „Вакцините ги туркаат патогените микроорганизми да се развиваат“, објавено во списанието „Кванта“, „Вакцините можат да создадат промени што ќе им овозможат на болестите да избегаат од нивната контрола, исто како што можат и антибиотиците да создадат отпор кај бактериите“.

Написот ја опишува историјата на вакцината против болеста Марек кај кокошките, која за прв пат беше воведена во 1970 година. Третата верзија на оваа вакцина сега е достапна затоа што повеќе не е ефикасна во рок од една деценија. Причината за ова? Вирусот мутирал и ја избегнува вакцината. Како резултат на ваквите вакцини што протекуваат, вирусот станува посмртоносен и тешко се лекува.

Еден труд од 2015 година објавен во ПЛОС Биолоџи ја тестираше теоријата дека вакцините промовираат мутација на вирусот на херпес што предизвикува болест на Марек кај кокошките. За оваа цел, 100 кокошки беа вакцинирани, а 100 останаа невакцинирани. Сите птици потоа беа заразени со различни видови на вирусот. Некои племиња беа повеќе вирулентни и по опасни од другите.

Во текот на животот на птиците, невакцинираните испуштаат повеќе од помалку вирулентните соеви во околината, додека вакцинираните ослободуваат повеќе вирулентни соеви. Во написот на списанието Куанта пишува:

Резултатите сугерираат дека вакцината Марек стимулира повеќе опасни вируси да се размножуваат. Оваа зголемена вирулентност тогаш може да им овозможи на вирусите да го надминат имунолошкиот одговор на птиците предизвикан од вакцината и да ги разболат вакцинираните стада.

 

Вакцинираните луѓе можат да послужат како почва за мутации

Пред 2021 година, беше јасно дека вакцините ќе предизвикаат мутација на вирусите во поопасни видови. Единственото прашање беше до кој степен? Сега одеднаш треба да веруваме дека конвенционалната наука била погрешна цело време. Еве уште еден пример: НПР не пријави до 9 февруари 2021 година дека „Вакцините можат да придонесат за мутации на вируси“. Научниот дописник на НПР Ричард Харис истакна:

Можеби сте слушнале за фактот дека бактериите можат да развијат отпорност на антибиотици, што во најлош случај може да ги направи лековите неупотребливи. Нешто слично може да се случи со вакцините, но со помалку сериозни последици.

Оваа загриженост се појави особено во дебатата за тоа дали да се одложи втората вакцинација за да може повеќе луѓе да ја добијат првата вакцинација брзо. Пол Биенијас, истражувач од Хауард Хјуз на Универзитетот Рокфелер, вели дека дупката ќе ги остави луѓето со само делумен имунитет подолго отколку што е потребно.

Според Биениас, делумно вакцинираните лица „би можеле да дејствуваат како еден вид почва за вирусот да се здобие со нови мутации.“ Ова е токму тврдењето што сега се припишува на невакцинираните од оние кои не ја разбираат природната селекција.

Важно е да се сфати дека вирусите постојано мутираат, и доколку не постои стерилизирачка вакцина за целосно спречување на инфекцијата, тогаш вирусот ќе мутира за да го избегне имунолошкиот одговор на лицето.

Ова е една од уникатните карактеристики на вакцинациите за КОВИД - тие не се дизајнирани да спречат инфекција. Тие дозволуваат инфекција и, во најдобар случај, ги ублажуваат симптомите на таа инфекција. Како што забележува Харис:

Овој еволутивен притисок е врз секоја вакцина што не ја спречува целосно инфекцијата ... Многу вакцини, вклучително и вакцините за КОВИД, не го спречуваат целосно размножувањето на вирусот кај човекот, иако овие вакцини спречуваат сериозни болести.

Накратко, исто како што бактериите мутираат и стануваат посилни за да го преживеат нападот на антибактериски агенси, вирусите кај вакцинираните лица кои се инфицираат со вирусот можат да мутираат, а кај нив вирусот мутира за да го избегне имунолошкиот систем.

Меѓутоа, кај невакцинираното лице, вирусот не е под ист еволутивен притисок да мутира во нешто посилно. Значи, ако САРС-Ков-2 мутира во повеќе смртоносни соеви, тогаш масовната вакцинација е најверојатниот предизвикувач.

 

Што може да ни каже појавата на НФЛ

Како што објави МСН на 27 август 2021 година, беа воведени посебни правила за тестирање како дел од барањето до играчите да се вакцинираат против КОВИД за безбедност на сите. Вакцинираните играчи треба да се тестираат само на секои две недели, додека невакцинираните играчи се тестираат секој ден.

Опуштеното барање за тестирање за играчите кои биле вакцинирани двапати се користело како поттик да се вакцинираат. МСН известува: „Спротивно, континуираното секојдневно тестирање ќе стане дел од казнениот систем што ќе им го отежне животот на невакцинираните што на крајот ќе се вакцинираат“.

Па, тоа не успеа како што беше планирано. Девет играчи на титаните и тренерот Мајк Врабел сега се позитивни, што покажува дека навистина не е важно дали сте двојно вакцинирани или не. Инфекцијата се шири меѓу вакцинираните на ист начин. Како што пренесува МСН:

„Пандемијата е во фаза кога невакцинираните се соочуваат со одмазда од поагресивен вид на КОВИД-19. Исто така, е време кога вакцинираните мора да се борат со реалноста дека иако нивните вакцини може да ги ублажат симптомите и медицинските компликации, тие не ги спречуваат целосно да се заразат или да го шират КОВИД на други “.

За да се поправи ова, Здружението на играчи НФЛ, синдикатот што ги претставува играчите на Националната фудбалска лига, сега повикува на враќање на секојдневното тестирање за сите играчи, без оглед на статусот на вакцинација против КОВИД. Повторно откриваме дека стимулациите се далеку пониски од нивните првобитни ветувања. Тоа беше случај и со маските.

Првично, ни беше кажано дека повеќе нема да треба да носиме маски ако ја примиме вакцинацијата против КОВИД. Се разбира, општите препораки за маски се вратија во полна сила кога беше откриено дека пробивните инфекции сеl уште се случуваат со изненадувачка фреквенција.

Сега повторно, рутинското тестирање се промовира со тест за кој се знае дека дава 97% лажно позитивни резултати без оглед на статусот на вакцинација, и нема причина да се претпоставува дека истото нема да се случи со евиденцијата за вакцинација. Ни се ветува слобода ако се откажеме од медицинска автономија, но слободата навистина никогаш нема да биде дадена. Тие само ќе продолжат да ја поместуваат стативата за гол.

Многу е веројатно, дури и предвидливо, и покрај драматичната неефективност на барањето за една или две вакцини против КОВИД, наскоро ќе има три, а носителите на пасоши за вакцинација кои не сакаат оваа трета вакцинација повторно да бидат на прво место. Тие тогаш ќе бидат исто толку непожелни како и оние кои не се вакцинираат.

Со оглед на брзината со која мутира САРС-КоВ-2, можете да бидете сигурни дека ќе има четврта и петта вакцинација и, добро, ќе ја добиете. Евиденцијата за вакцинација и задолжителната вакцинација против КОВИД едноставно ќе резултира во тоа да мора да се вакцинирате повторно и повторно или да ги изгубите сите ваши привилегии.

Се разбира, постојат здравствени ризици поврзани со секоја инекција, а ризикот од несакани настани веројатно станува поголем и поголем со секоја вакцинација, и не мора да бидете модерен нострадамус за да видите каде ќе не одведе ова.

 

Сега се размислува за петмесечна засилувачка вакцинација

Наместо прифаќање на реалноста - имено дека САРС -КоВ -2 е вечен хит, исто како и другите вируси на настинка и грип - и запирање на рингишпилот со инјекции што само ги влошува работите, претседателот Бајден рече дека разговарал со д -р. Ентони Фаучи зборуваше за давање засилувачки дози на пет месеци по првиот круг на инјекции, наместо да чека осум месеци како што беше претходно сугерирано.

Фаучи брзо одговори дека целта е уште осум месеци, но исто така рече „ние сме отворени за нови податоци“ доколку Администрацијата за храна и лекови и Советодавниот комитет за практики на вакцинација сметаат дека е неопходен претходен датум.

Израел започна да дава трета засилувачка вакцинација за лица над 60 години на 30 јули 2021 година. На 19 август, правото на засилувачка вакцинација беше проширено за оние над 40 години, како и за бремени жени, наставници и здравствени работници, дури и ако се на возраст под 40 години. Првичните извештаи сугерираат дека третата доза ја подобрила заштитата кај групата над 60 години во споредба со оние кои примале само две дози Фајзер. Според Ројтерс:

„Статистичките податоци на израелскиот институт Гертнер и институтот КИ покажуваат дека кај луѓе над 60 години заштитата од инфекција била четири пати поголема отколку по две дози десет дена по третата доза. За оние над 60 години, третата вакцинација по 10 дена понуди пет до шест пати поголема заштита во однос на сериозни болести и престој во болница “.

Секој што мисли дека една или повеќе засилувачки вакцини се одговорот на САРС-КоВ-2, веројатно се зафркава себеси. Возбуден сум што ги видов податоците за хоспитализација и стапките на смртност, а да не зборуваме за стапките на несакани ефекти, кои ќе се соберат во текот на следните месеци.

Од она што веќе го знаеме за ризиците од овие вакцини и нивната тенденција да промовираат мутации, може да се сомнева дека ние само копаме подлабока и поширока дупка, од која станува се потешко да се излезе.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА