Симнете ја нашата Андроид апликација

Стотици илјади протестираат против задолжителната вакцинација и здравствените пасоши во Франција

Стотици илјади протестираат против задолжителната вакцинација и здравствените пасоши во Франција

(Фото: Киран Ридли)

Новиот француски систем на медицинска сегрегација е воспоставен веќе една недела и се чини дека протестите не престануваат

Бројот на демонстрации против задолжителните „вакцини“ за КОВИД-19 за здравствените работници и барањето да се добие здравствен пасош за многу секојдневни активности во Франција повторно се зголеми: минатата недела во земјата се одржаа не помалку од 217 демонстрации. првата недела под новиот режим на сегрегација.

Официјалните бројки, цитирани несомнено од главните медиуми, велат дека излезноста на национално ниво е 215.000 - околу 20 проценти помалку од владините статистики за претходната сабота.

Десетици видеа објавени на Твитер го побиваат прикажувањето на оние што се на власт: иако прикажуваат само мал дел од 200 -те собири, секој од нив ги прикажува огромните, одлучни толпи кои се сретнаа во  голем број петта сабота по ред во малите градови, овојпат под канарски топлотен бран.

Ако бројките на полицијата се толку очигледно погрешни, тоа мора да значи дека владата не очекуваше толку широко спротивставување на нивниот проект за социјална контрола.

Извикот на оние што се борат за својата слобода и за правото да го заштитат сопственото здравје, да ја задржат својата работа и да водат нормален живот, доаѓа од сите делови на општеството и претставува закана за сите етаблирани политичари, повеќето од нив никогаш не кажале ниту збор против ограничувањата за КОВИД од март 2020 година. Така, движењето се намалува до тој степен што секој чесен граѓанин може да види дека владата лаже.

ПАРИЗ, ФРАНЦИЈА - 17 ЈУЛИ: Демонстранти кои протестираат против вакцинациите (Фото: Киран Ридли / Гети Имиџс)

И покрај овие масивни собири без маски и без „социјално дистанцирање“, ниту еден кластер КОВИД не беше забележан како граѓани од сите возрасти, многумина, ако не и повеќето, од кои не беа вакцинирани, се мешаа.

Бројот на смртни случаи што се припишуваат на КОВИД останува низок, додека процентот на позитивни тестови остана под четири проценти осум дена и сега е под 3,5 проценти.

Колку повеќе ограничувања преведува владата, толку помалку луѓе се грижат за КОВИД. " и отпорот станува се поголем.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА